מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר בשלות רגשיתאמא03/05/2010
בני בן 8 ונמצא בטיפול רגשי /טיפול באומנות כ-שנתיים.עפ"י הערכת הנוירולוג אמר לי שמבחינה רגשית הוא כמו ילד בן 4.לדעתה של הפסיכולוגית המטפלת ומדריכה אותנו ההורים אומרת שהילד בוגר וזה לא נכון ומדובר בהפרעת התנהגות
איך אוכל לדעת מי צודק?הרי שני הגורמים הללו מכירים את הילד....
אודה לתשובה מה בעצם ההבדל בין חוסר בשלות רגשית להפרעת התנהגות.
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בשלות ריגשית
סמדר ריינר03/05/2010שלום לך,
נדמה לי שמטפלת שמכירה את הילד מפגישות של שנתיים ברציפות כל שבוע במשך שעה ואתכם ההורים, צברה קצת יותר עומק הכרות מנוירולוג שרואה אתכם אחת לכמה חודשים לא? מה שגם שסוג כזה של אבחנות הוא יותר בתחום הידע שלה, ולא בתחום הידע שלו.
עם זאת, אני לא בטוחה שקיימת סתירה כל כך גדולה בין הגדרותיהם. הפרעת התנהגות, היא בעצם סוג של הפרעה שבאה לידי ביטוי בחוסר שליטה על דחפים, קושי בדחיית סיפוקים, אלימות והתפרצויות, קושי לראות את האחר ולהבין סיטואציות ריגשיות וחברתיות ולפעול בהתאם להן ולחוקים החברתיים.
חוסר בשלות ריגשית זו לא הגדרה פורמלית כל כך אלא יותר תאור של ילד שלא מבין מצבים ריגשיים מורכבים. ילד שהוא בעל הפרעת התנהגות אכן קצת עונה על ההגדרה הזו במובן שחסרה לו יכולת לפעול בצורה מותאמת ולהכיל מורכבות ריגשית. אם זאת בהפרעת התנהגות יש כיוון אלים שלא חייב להיות בחוסר בשלות ריגשית.
אני חושבת שמה שהמטפלת ניסתה להסביר לכם, הוא שההגדרה של הנוירולוג היא רכה מדי, ולא מספיקה כדי לתאר את חומרת המצב, ושהילד כן מספיק בוגר כדי להיות אחראי למעשיו, וזה לא שהוא סוג של תינוק שאפשר לסלוח לו כי הוא לא בשל, אלא צריך לדרוש ממנו ולהציב לו גבולות בתקיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)