מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיוט בבקריםקרן04/05/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בת שלוש ואני בהריון מתקדם. לאחרונה הילדה החלה להתנהג ב"תינוקיות", לבכות ולקטר מכל דבר, לדבר בפינוק ולא באופן ברור. הקושי הכי גדול איתה הוא בבקרים. היא לא מוכנה לקום כשאני מעירה אותה, כל דבר שאני מבקשת לא נעשה מצידה יפה, כפי שהיה עד עכשיו, אלא בכוח. היא לא מקשיבה לי בכלל. כל בוקר עד שאנחנו יוצאות מהבית הבוקר עובר בבכי וקושי רב.
אחרי שאנחנו יוצאות מהבית ובדרך לגן היא מבקשת סליחה ומבטיחה שזה לא יקרה שוב ולמחרת הכל חוזר על עצמו.
זה מקשה עלי מאוד את הבוקר ומשפיע על כל היום,
מה ניתן לעשות?
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי של הבת סביב ההריון
ד''ר שירי שדה שרביט05/05/2010קרן שלום,
כנראה לא סתם בתך מפגינה לעומתך את החלקים היותר ילדותיים שבה, כשאת בהריון מתקדם. הילדה שלך היא לא ממש רחוקה מלהיות תינוקת, וסביר להניח כי ההריון המתקדם מעורר בה חרדה. ילדים בגיל של בתך חרדים מאוד פן אמא ואבא כבר לא יאהבו אותם, וידאגו לתינוק החדש בלבד. לכן היא מדגישה לך כמה היא תלותית ו"ינקותית" עדיין. הרגרסיה הזו מוכרת וצפויה.
חשוב לאפשר לבתך לעתים להיות "תינוקת", גם כשזה מעצבן. להימנע מהדגשת היותה "אחות גדולה ובוגרת". ברמה הפרקטית, תנסי לחשוב מהם מוקדי העימות המרכזיים ולפתור אותם - האם מישהו נוסף יכול בבוקר לסייע לכן להתארגן, האם יש דברים שניתן להכין מראש (למשל, אם יש ויכוח על בגדים - לבחור בערב). כמו כן חשוב להקדים את שעת השינה, אם היא מתקשה להתעורר. ילדים בגיל הזה, כשהם ישנים מספיק שעות בלילה, לרוב מקדימים את הוריהם בקימה ואין צורך להעירם. תחשבי על עצמך, בוודאי גם את לא נהנית כש"שולפים" אותך מהמיטה במהירות או כשהשעון מעיר אותך לפני שישנת דייך.
מעורבות האב כאן חשובה, גם בצמצום העימות ביניכן וגם במתן תשומת לב רבה יותר לילדה. אולי הוא גם יכול לסייע בהתארגנות בבוקר? אם זה המוקד העיקרי של הבעיות, אולי עדיף שהוא ייצא יותר מאוחר אפילו אם יחזור מאוחר יותר?
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)