מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 10אילנה12/04/2007
שלום,
יש לי ילד בן 10 ובפעם האחרונה שחבר שלו (גם ילד בן 10) ישן אצלנו, הוא סיפר לי למחרת שחבר ביקש להראות לו איבר מין וגם הראה לו.
דיברתי איתו, אמרתי לו לא לעשות את זה יותר.
אחרי כמה ימים הם נפגשו שוב פעם ושוב פעם הוא סיפר שהחבר שלו ממש ביקש להראות לו והוא הסכים לשניה.
אותו דבר קרה גם בפעם הבא, ובגלל שהוא לא הסכים חבר ביקש רק להרים חולצה.
מה עושים עם זה ??? אני רואה שזה ממש מפריע לו, הוא לא רוצה לריב עם חבר ומצד שני למה שזה ימשיך ???? שניהם בני 10 .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
ענת זפרני12/04/2007היי אילנה
אני רואה בפנייה שלך דרך להסבר ברור בנוגע למותר ואסור.
נתחיל בעובדה שילדים סקרנים בנוגע לגופם.
זה טבעי.
הבעיה עם מצבים מעורפלים כגון אלו שתיארת שהם על גבול "המותר אסור"
אני חושבת שאת צריכה לדבר עם הבן שלך על הגוף שלו - שהוא שלו ואין לאף אחד זכות לגעת בו. גם לא לכם בתור הוריו אלא אם הוא מסכים.
הגוף שלנו שייך רק לנו ולא לאף אחד אחר.
גם הגוף של החבר שייך רק לו.
חשוב לקיים את השיחה באוירה נינוחה
לעודד אותו על ששיתף אותך ושהוא ממשיך לשתף אותך
ולבקש ממנו להפסיק לחלוטין את המשחקים הללו עם החבר
אני מוצאת טעם לדבר עם האמא של החבר בגוף רבים "הילדים שלנו" ולבקש ממנה לקיים שיחה עם בנה.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)