ילד בן 6 אשר דוחה את אמו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 אשר דוחה את אמו
    פנינית
    05/05/2010

שלום רב,
    אולי תוכלו לייעץ לי בנוגע לקושי עם בני בן ה-6, אשר הולך ומתעצם, בתחושותיי, מיום ליום.
    הוא משדר לי דחייה מוחלטת-אינו מוכן שאקלח אותו, שאצא איתו, שאשכיב אות ושאגע בו, במקביל להערצה ענקית אשר יש לו כלפי אביו, אותו הוא מקבל באופן תותלי ואוהב ואף מבטא זאת פיזית.
    הדיכוטומיה הזו מלווה את חיינו עם תחושות פגיעות ודחייה קשות שלי עד כדי כעס עליו, ותחושות של אידיליה פורחת, חיובית ונפלאה בינו לבין אביו, אשר גם הוא חש בדחייה שלי ומנסה למזער אצל הילד את האנטיגוניזם כלפיי.
    מצב זה הוא בלתי נסבל מבחינתי וכל אסטרטגיה התנהגותית שהחלטתי לאמץ בגישה אליו, העלתה חרס. דבר לא השתנה. חשוב לי לציין, שאני מאוד מנסה להגיע אליו, להתקרב בכל דרך ולתפקד כהורה באופן אופטימלי, גם כשהמחסומים הרגשיים האלו שלו הורגים אותי ומכאיבים לי.
    לא ברור לי מקור הדחייה הזו ואינני מצליחה להקהות את תחושת הכאב.
    האם ניתן להאיר את דרכי כאן ולתת לי קצה חוט ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 אשר דוחה את אמו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עניין של שלושה יחד

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/05/2010

פנינית שלום,
    את מתארת מצב מאוד קשה, שבנך הוא הראשון לשלם עליו מחיר רגשי עצום.
    הבעיות החמורות בקשר עם בנך אינן קשורות רק בך או בו, אלא גם האב ה"נערץ" משחק כאן תפקיד. כנראה הגעתם מסיבות שונות למערך יחסים משפחתי שכזה. אני ממליצה במקרה זה לפנות במהרה להתייעצות והערכת היחסים המשפחתיים אצל פסיכולוגי/פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה במציאת פסיכולוג מאיזור חיפה

פנינית
    06/05/2010

האם את מכירה פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים מאיזור חיפה, אשר יוכל לעזור לנו בפתרון הבעיה ?

הרבה תודה על הכיוון והעזרה,
    פנינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו בנוגע לתפקיד האב

פנינית
    06/05/2010

ועוד משהו, הרבה הרבה יותר חשוב: קשה לי שלא להתייחס לנושא "האב הנערץ". מבלי להיכנס לפרטים מאוד ספציפיים, כמה את חושבת שזה פקטור בגרימת או העצמת הבעיה? האם ייתכן שיש כאן מערכת התנהגויות בלתי מודעת שלו שמנציחה את המצב?מיותר אפילו לציין, שמצב בלתי שוויוני זה בהתייחסות הילד אלינו מכניס המון מתחים במערכת הזוגית וכעסים רבים שלי על בן זוגי, שלא נותן לי מספיק "מקום" כאמא ומאפשר לי אוטונומיה הורית.

שוב הרבה תודה לך וממתינה להתייחסותך.

פנינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו