מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורים לשלישיהרחל ומיכאל05/05/2010
אנחנו הורים לשלישיה בני 9 כיתה ג',בבי"ס המורים אומרים שהילדים מקסימים,ובבית לנו ההורים אין שליטה,הן מבחינה משמעתית,שיעורים,מריבות בניהם,והתיחסות להורים..השכנים מתלוננים על הרעש.אנחנו נאלצים להרים לפעמים את הקול,כי הם פשוט לא מתיחסים,כי הם אמורים עד (8-9 )בערב להיות במיטה ע"מ לצאת בבוקר ב-7:30 וזה קשה לבקש מהם להתקלח לאכול שיעורים ולישון.מדי פעם יש הערות מהמורים על אי עשיית שיעורים,התיסכול הוא רב !! ד"א 2 בנות ובן..מה ניתן לעשות?? תודה על התיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים לשלישיה
ד''ר שירי שדה שרביט05/05/2010רחל ומיכאל שלום,
אין ספק כי המערך המשפחתי שלכם הוא מאוד מורכב. הורים רבים מתקשים להתמודד ולהציב גבולות לשלושה ילדים, ובמקרה של שלישייה, אין להורים את האפשרות לנשום בין גידול ילד אחד לשני, להסיק מסקנות מילד אחד לשני וממנו לשלישי. הכל דחוק ודחוס. זו גם התמונה שמצטיירת לי בעקבות תיאורכם.
הילדים שלכם עוד צעירים, וחשוב שתחזירו את השליטה במה שמתרחש בבית לידיכם, אחרת הקשיים ההתנהגותיים יוחרפו, והם עלולים גם להיות מוכללים לבית הספר ולחברה. ראשית עליכם ההורים למצוא זמן עבורכם בו תדברו על הדברים ותתכננו איך להחזיר את ההתנהלות התקינה והרגועה לביתכם. עדיף שתעשו זאת ביציאה מחוץ לבית, כך שתהיו חופשיים ופנויים לשוחח ככל שתצטרכו. לאחר מכן, קראו לשלושת הילדים ואמרו להם שמעכשיו תנחילו בבית מערכת חוקים חדשה. הילדים מספיק גדולים כדי להבין את חשיבות החוקים, לומר את דעתם, מה היו רוצים ומה יהיה להם קשה בתחילה. חשוב להגדיר גם מערך פרסים, וגם מערך סנקציות - מניעת דברים שהם אוהבים, בתגובה להתנהגות לא נאותה. מבחינתכם, חשוב מאוד לשמור על עקביות ועל חזית אחידה מול הילדים. אתם שניים מול שלושה אמנם, אך הכוח בידכם!
אני חושבת שזו הזדמנות שלכם גם קצת לחשוב על הציפיות שלכם מהילדים - למשל, מרבית הילדים בני גילם לא הולכים לישון בשעה 8-9. מצד שני, אפשר לתת להם גם יותר מטלות בבית (כמו לרוקן את המדיח, לסדר את החדר וכדומה).
במידה ואתם מרגישים שאתם מתקשים להחזיר את הסדר והארגון לבית (או להקנות אותם מלכתחילה), תוכלו לפנות להדרכת הורים ממוקדת בנושא.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
