חרדות אצל ילד בן 4 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות אצל ילד בן 4 וחצי
    יפעת
    06/05/2010

שלום רב , בני בן הארבע וחצי מפחד מכל מיני דברים , ילד ששואל המון שאלות , לאחרונה החלו אצלו שאלות כגון : " גם אני אמות ? גם לי יעשו אזכרה ?" אני לא יודעת מה לענות לו , כאמרתי לו שזה יקרה שהוא יהיה ממש ממש זקן , ושזה עוד המוןןןןןןןןןןןןןןןן שנים הוא החל לבכות ואמר שהוא לא רוצה למות , אז בלית ברירה אמרתי לו שהוא לא ימות ....אני אובדת עצות ושוקלת שיחות אצל פסיכולוג .... כי הוא ילד שחושש מהמון דברים ... גם כעושים דברים כייפים הוא תמיד חושב מה יהיה הלאה ... איך נחזור ומה יהיה וכל מיני כאלה .... אשמח לתשובה מהירה , אינני רוצה שיעביר את ילדותו בתחושות פחד אך אולי זה תהליך שילדים עוברים ??? אנא יעצי לי מה לעשות .... בתודה מראש ...יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל ילד בן 4 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות אצל ילד בן 4

סמדר ריינר
    06/05/2010

שלום יפעת,
    החרדה ממוות היא אכן תהליך שילדים עוברים בגיל הזה. לגבי שאר הפחדים, את יכולה לנסות ולהסתכל ב"עמודת שאלות נפוצות" ולבדוק בתשובה לגבי פחדים אם יש משהו שאתם יכולים ליישם עם בנך.
    אם שום דבר לא עוזר וזה נורא מפריע לתפקוד אפשר לשקול פניה לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודההההההה

יפעת
    06/05/2010

תודה על התשובה הכל כך מהירה , זה דבר לא מובן מאליו ואלף ברכות על היוזמה , העזרה והייעוץ . רק אם תוכלי לומר לי , מה עונים לילד ששואל שאלה כזאת ... האם אומרים את האמת או משקרים עלמנת להרגיע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    06/05/2010

שלום יפעת,
    זה נורא תלוי בכל מיני גורמים. שום אסון לא יקרה לכאן או לכאן. זה גם תלוי באמונות של ההורים, כי מי שמאמין בכך יכול להגיד את האמת - וגם להסביר אותה לילד באופן יותר קל לעיכול - שמגיעים לשמיים, שממשיכים לחיות במקום אחר ואחר כך נפגשים שם וכו'.
    מי שמשקר דוחה את רגע האמת לשלב מאוחר יותר, וזה לא כל כך נורא. אני מבינה שזה כבר מה שאמרת לו, האם הוא נרגע? אם כן אז הכל בסדר, אם הוא ישאל שוב, תצטרכי לשקול שוב בהתאם לגיל שהוא יהיה בו וליכולת הריגשית באותו שלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו