"פחד נטישה"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "פחד נטישה"
    אילנה
    24/10/2007

בני עלה לכיתה א' (לא עם כל חבריו מהגן כי אנו שייכים לאיזור אחר) היו קשיי הסתגלות
    אך הוא פשוט לא מוכן ללכת לימי הולדת בלי שאשאר איתו. לא מוכן להרשם לחוגים למרות
    שבהתחלה הביע הסכמה ורצון (נושאים שמעניינים אותו)לא משהו שאני הכרחתי.
    עלי לציין שבתחילת השנה(לא שנת הלימודים) הוא עבר ניתוח ושכבנו בבי"ח יותר מחודש
    ועבר עליו משבר שהתבטא בהתנהגות, אך חשבתי שהתגברנו על זה יפה.
    אני פשוט רואה שהילד מבוהל ומפוחד מעצם זה שאעזוב אותו.
    אשמח לשמוע דעה ועצה מה לעשות
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "פחד נטישה"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התגברות על טראומה

שרון באומל
    25/10/2007

שלום אילנה
    נראה שלפחות חלק מהתנהגותו של בנך הוא כתוצאה מהטראומה (הבלתי נמנעת) של הניתוח. הייתי מציעה לומר לו משהו בנוסח: "מאז שהיית בביה"ח, אני שמה לב שאתה נורא צריך אותי בקרבתך כל הזמן, ולא רוצה להשיאר לבד". הידיעה שלו שאת מתבוננת על המתרחש בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    אני מציעה להניח לו בינתיים לגבי כל ההסתגלויות האחרות והחוגים ולתת לו זמן להתגבר על כל קושי בעיתו. נראה לי שכרגע הוא עדיין בשלב רגרסיבי שלאחר הניתוח ולכן התנהגותו אינה תואמת את גילו. יש להתייחס לכך בהתאם ולהבין שהוא אינו יכול להתמודד כרגע עם המצופה מילדים בגילו, שלא שכבו חודש בביה"ח.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו