מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "פחד נטישה"אילנה24/10/2007
בני עלה לכיתה א' (לא עם כל חבריו מהגן כי אנו שייכים לאיזור אחר) היו קשיי הסתגלות
אך הוא פשוט לא מוכן ללכת לימי הולדת בלי שאשאר איתו. לא מוכן להרשם לחוגים למרות
שבהתחלה הביע הסכמה ורצון (נושאים שמעניינים אותו)לא משהו שאני הכרחתי.
עלי לציין שבתחילת השנה(לא שנת הלימודים) הוא עבר ניתוח ושכבנו בבי"ח יותר מחודש
ועבר עליו משבר שהתבטא בהתנהגות, אך חשבתי שהתגברנו על זה יפה.
אני פשוט רואה שהילד מבוהל ומפוחד מעצם זה שאעזוב אותו.
אשמח לשמוע דעה ועצה מה לעשות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התגברות על טראומה
שרון באומל25/10/2007שלום אילנה
נראה שלפחות חלק מהתנהגותו של בנך הוא כתוצאה מהטראומה (הבלתי נמנעת) של הניתוח. הייתי מציעה לומר לו משהו בנוסח: "מאז שהיית בביה"ח, אני שמה לב שאתה נורא צריך אותי בקרבתך כל הזמן, ולא רוצה להשיאר לבד". הידיעה שלו שאת מתבוננת על המתרחש בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
אני מציעה להניח לו בינתיים לגבי כל ההסתגלויות האחרות והחוגים ולתת לו זמן להתגבר על כל קושי בעיתו. נראה לי שכרגע הוא עדיין בשלב רגרסיבי שלאחר הניתוח ולכן התנהגותו אינה תואמת את גילו. יש להתייחס לכך בהתאם ולהבין שהוא אינו יכול להתמודד כרגע עם המצופה מילדים בגילו, שלא שכבו חודש בביה"ח.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)