חשוב לילד להראות למבוגרים שהוא מצלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חשוב לילד להראות למבוגרים שהוא מצלי
    מיכל
    07/05/2010

בני בן ה 4 מקבל המון תשומת לב בבית אך שמתי לה שהיום בעת שהייתנו בגן שעשועים הוא הסב את תשומת לב האמהות שהיו בקירבתנו (הן בדרך כלל לא אוהבות שמטרידים אותן ותגובתן היא לא נלהבת במיוחד בכלל אם יש כזאת)והראה להן את כישוריו.מאוד חשוב לו שיראו שהוא גם יכול הוא צמיך מעריך מאוד ילדים גדולים ותמיד העדיף את חברתם.האם הדבר מראה על חוסר בטחון ? או שמא להפך אולי הפניה למבוגר והרצון לפידבק מראים על בטחון ורצון לשאוף להצליח ?
    דבר נוסף ...כשאני לוקחת אותו לגן הוא מתבייש לנשק אותי ואת אחותו שמא יצחקו עליו.מה דעתכם ? אשמח לתגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב לילד להראות למבוגרים שהוא מצלי

סמדר ריינר
    07/05/2010

שלום מיכל,
    מה שתארת לא מעיד על חוסר ביטחון. אני יותר מתרשמת שהוא מנסה להיות "גבר קטן" , הוא משוויץ לפני הנשים, והנשיקות שלך בגן - לא מתאימות לו , אולי כי מחשיב את עצמו גדול ולא מתאים לו להיות קטן.
    את יכולה להבדוק האם יש לך ציפיות סמויות ממנו שיגדל טרם זמנו, ואת מתייחסת אליו לפעמים כגדול מכפי גילו ואחר כך לא מבינה למה הוא לא רוצה להיות קטן?
    כמו כן הייתי בודקת מה תפקידו של אבא בעניינים האלה, האם הו ב קשר טוב ואינטניסיבי עם הילד ואיתך, או שהילד קצת גדל לתוך ציפייה לא מודעת שהוא יהיה הגבר בבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו