מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 9שינשין07/05/2010
הי, אני אמא ל-3, ילד בן 10.5 , ילדה בת 9, ותינוקת בת שנה. ילדתי בת ה-9 מאוד בוגרת, אחראית, חברותית. לאחרונה שמתי לב כי חל שינוי בתנהגות שלה. היא מאוד עסוקה בחברים (מי מאוהב במי, מי חברה של מי, מי ברוגז עם מי.... וכו') היא עונה בחוצפה בבית, היא מחליטה החלטות לבד, לא מחכה לשמוע את תגובתנו,. אני מוצאת את עצמי כל הזמן מעירה לה ומתווכחת איתה. השבוע המורה צלצלה ואמרה כי לילדה יש ירידה בלימודים, זו ילדה שמאז שנכנסה למערכת החינוך כולם מתפעלים ממנה, מהיכולות שלה בכל התחומים.
היום אחת המורות המקצועיות שלה אמרה י "חייבים לדבר, השקט שלה מטריד אותי" - זה הלחיץ אותי.
דיברתי עם הילדה שלי- התשובה היתה "המורה מעצבנת, יש ילדה בכתה שמפריעה כל השיעור וזה מוציא אותי מריכוז (וזה באמת נכון, יש ילדה כזו בכתה)". מאוחר יותר, כאשר היינו היא ואני לבד היא אמרה "אני מתביישת בעצמי, אני שמנה, ויש לי ציצים" הילדה שלי גבוהה ומלאה וכן יש ניצנים.....
יש לציין כי בחודש אוקטובר האחרון הנהנלת בית הספר "עירבבה" את שכבת הכתה (היו 2 כתות) ויצרה, הקימה, 2 כיתות חדשות. מאז אני רואה שוני בהתנהגות שלה ולאחרונה זה מתבטא גם בלימודים. מאוד אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 9
סמדר ריינר09/05/2010שלום לך,
ייתכן שהשינויים הגופניים שהיא עוברת גורמים לה להיכנס גיל ההתבגרות טרם זמנה, וזה קשה ולא מובן לכולכם.
כדאי קודם כל ללוות אותה בקושי, כי היא בעצמה לא מבינה מה קורה לה ולא משלימה עם זה.
תנסו לדבר איתה, כמו שכבר התחלת לעשות, וזה מצויין, ותנו לה לאוורר את החששות שלה ואת המבוכה והתסכול סביב השינויים שנכפו עליה, גם בכיתה וגם מבחינת ההתפתחות הגופנית. אם יש צורך אפשר לפנות לליווי מקצועי, כדי ללוות את התקופה הלא פשוטה הזו בחייה, היא מרגישה בודאי בודדה, חריגה, גם גדולה וגם קטנה, וזה מבלבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)