שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 9
    שינשין
    07/05/2010

הי, אני אמא ל-3, ילד בן 10.5 , ילדה בת 9, ותינוקת בת שנה. ילדתי בת ה-9 מאוד בוגרת, אחראית, חברותית. לאחרונה שמתי לב כי חל שינוי בתנהגות שלה. היא מאוד עסוקה בחברים (מי מאוהב במי, מי חברה של מי, מי ברוגז עם מי.... וכו') היא עונה בחוצפה בבית, היא מחליטה החלטות לבד, לא מחכה לשמוע את תגובתנו,. אני מוצאת את עצמי כל הזמן מעירה לה ומתווכחת איתה. השבוע המורה צלצלה ואמרה כי לילדה יש ירידה בלימודים, זו ילדה שמאז שנכנסה למערכת החינוך כולם מתפעלים ממנה, מהיכולות שלה בכל התחומים.
    היום אחת המורות המקצועיות שלה אמרה י "חייבים לדבר, השקט שלה מטריד אותי" - זה הלחיץ אותי.

דיברתי עם הילדה שלי- התשובה היתה "המורה מעצבנת, יש ילדה בכתה שמפריעה כל השיעור וזה מוציא אותי מריכוז (וזה באמת נכון, יש ילדה כזו בכתה)". מאוחר יותר, כאשר היינו היא ואני לבד היא אמרה "אני מתביישת בעצמי, אני שמנה, ויש לי ציצים" הילדה שלי גבוהה ומלאה וכן יש ניצנים.....
    יש לציין כי בחודש אוקטובר האחרון הנהנלת בית הספר "עירבבה" את שכבת הכתה (היו 2 כתות) ויצרה, הקימה, 2 כיתות חדשות. מאז אני רואה שוני בהתנהגות שלה ולאחרונה זה מתבטא גם בלימודים. מאוד אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 9

סמדר ריינר
    09/05/2010

שלום לך,
    ייתכן שהשינויים הגופניים שהיא עוברת גורמים לה להיכנס גיל ההתבגרות טרם זמנה, וזה קשה ולא מובן לכולכם.
    כדאי קודם כל ללוות אותה בקושי, כי היא בעצמה לא מבינה מה קורה לה ולא משלימה עם זה.
    תנסו לדבר איתה, כמו שכבר התחלת לעשות, וזה מצויין, ותנו לה לאוורר את החששות שלה ואת המבוכה והתסכול סביב השינויים שנכפו עליה, גם בכיתה וגם מבחינת ההתפתחות הגופנית. אם יש צורך אפשר לפנות לליווי מקצועי, כדי ללוות את התקופה הלא פשוטה הזו בחייה, היא מרגישה בודאי בודדה, חריגה, גם גדולה וגם קטנה, וזה מבלבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו