מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דואג לילדתיkako25/10/2007
שלום ובוקר טוב
הילדה שלי הייתה עד ניל 3 בבית עם אמא.בתחילת שנה זו, ספטמבר, התחלנו להכניס אותה לגן.כמובן שבצורה הדרגתית מאד וגם רק עד השעה 13:00. בכל מקרה שמנו לב שאחרי הצוהוריים היא מבצעת נשימות עמוקות, כמעט כל נשימה, כאילו שיש לה משא כבד על הנשמה.זה ברור לנו שהתהלין הוא לא קל לה למרות שהפרדות הן בסדר אין בכי והיא מחוברת לאחת מהגננות.לי ברור בכל זאת שיש לה מועקה השאלה שלי היא האם זה יהיה נכון לנסות לדובב אותה על ידי שאלות או איזה סוג של שאלות אפשר לישאול ושלא יוסיפו לה לחץ. אני רוצה לציין שאישתי ואני שלמים עם התהליך.
תודה על כל תשובה
kako* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
שרון באומל25/10/2007שלום לך
אני מאוד ממליצה לדבר עם ילדתך. אפשר לעשות זאת בצורה רכה יותר דרך משחק או סיפור. למשל: אפשר לקחת את כל הבובות, ולעשות להן גן, ודרך זה ללמוד על מה קורה איתה בגן. אפשר גם לכתוב ביחד סיפור על ילדה שהחלה גן חדש, ובו לתת לגיטימציה לכל הקשיים שעשויים לעלות. אפשר לומר גם משהו בנוסח: "שמתי לב שמאז שהתחלת ללכת לגן, את נושמת לפעמים נשימות עמוקות בבית. יכול להיות שיש משהו שמדאיג אותך או קשה לך בגן". עצם הידיעה שלה שיש מישהו המתבונן בקשייה ורוצה לסייע לה תקל עליה מאוד.
מלבד זאת, הזמן יעשה את שלו
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת ו ד ה
kako27/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)