דואג לילדתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דואג לילדתי
    kako
    25/10/2007

שלום ובוקר טוב
    הילדה שלי הייתה עד ניל 3 בבית עם אמא.בתחילת שנה זו, ספטמבר, התחלנו להכניס אותה לגן.כמובן שבצורה הדרגתית מאד וגם רק עד השעה 13:00. בכל מקרה שמנו לב שאחרי הצוהוריים היא מבצעת נשימות עמוקות, כמעט כל נשימה, כאילו שיש לה משא כבד על הנשמה.זה ברור לנו שהתהלין הוא לא קל לה למרות שהפרדות הן בסדר אין בכי והיא מחוברת לאחת מהגננות.לי ברור בכל זאת שיש לה מועקה השאלה שלי היא האם זה יהיה נכון לנסות לדובב אותה על ידי שאלות או איזה סוג של שאלות אפשר לישאול ושלא יוסיפו לה לחץ. אני רוצה לציין שאישתי ואני שלמים עם התהליך.
    תודה על כל תשובה
    kako

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואג לילדתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן

שרון באומל
    25/10/2007

שלום לך
    אני מאוד ממליצה לדבר עם ילדתך. אפשר לעשות זאת בצורה רכה יותר דרך משחק או סיפור. למשל: אפשר לקחת את כל הבובות, ולעשות להן גן, ודרך זה ללמוד על מה קורה איתה בגן. אפשר גם לכתוב ביחד סיפור על ילדה שהחלה גן חדש, ובו לתת לגיטימציה לכל הקשיים שעשויים לעלות. אפשר לומר גם משהו בנוסח: "שמתי לב שמאז שהתחלת ללכת לגן, את נושמת לפעמים נשימות עמוקות בבית. יכול להיות שיש משהו שמדאיג אותך או קשה לך בגן". עצם הידיעה שלה שיש מישהו המתבונן בקשייה ורוצה לסייע לה תקל עליה מאוד.
    מלבד זאת, הזמן יעשה את שלו
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ת ו ד ה

kako
    27/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו