מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גירושין עם ילד בן שנתייםשמעון07/05/2010
הייי לכל הנוגע בדבר
אני באמצע תהליך גירושין ויש לי ילד בן שנתיים שמאוד קשור אלי יותר מאמא שלו
וכל פעם שאני לוקח לה אותו הוא צורח מבכי אבא אבא אני לא יודע איך להתמודד עם המצב הזה חושש למצבו של ילדי אשמח לקבל עצה בבקשה במהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין עם ילד בן שנתיים
סמדר ריינר08/05/2010שלום שמעון,
השאלה שלך לא כל כך ברורה. עם מה אתה רוצה להתמודד, עם הבכי של הילד? עם התחושה שלא טוב לו אצל אמא ואתה רוצה שהוא יהיה אצלך יותר? לא ציינת מה הם סידרי המשמורת והראייה אצלכם, איך היחסים בינך לבין האמא, וכו' ולכן קצת קשה להתייחס לשאלה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות לתשובה שלך
שמעון08/05/2010אנחנו באמצע תהליך הגירושין הסדרי הראיה הם שאני איתו 3 פעמים בשבוע וסופ"ש שני הוא יישן איתי היחסים עם האמא לגביו מצויינים אבל הבן שלי מעדיף אותי וקשה לי עם העובדה שהוא בוכה שאני מחזיר אותו אליה כאשר אני לוקח אותו ממנה הוא מחייך מאושר ושאני מחזיר בדיוק ההפך מפחיד אותי שהוא יפתח קושי בגלל המצב הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סמדר ריינר08/05/2010שלום שמעון,
תודה על ההבהרות, עכשיו קצת יותר ברור. אם אתה רוצה שהוא לא יפתח קושי מהמצב הזה, אתה צריך לעזור לו להיפרד ממך וללכת אמא. אתה יכול לצייד אותו בחפץ מעבר מסויים ממך, למשל צעצוע שיש לו אצלך שהוא ייקח איתו ואחר כך יחזיר כשהוא בא אליך שוב. ובעיקר אתה צריך להכיל את הצער שלך על הפרידה, כי ייתכן שהילד קולט אותו ומבטא באופן לא מודע את העובדה שאתה לא מרגיש שקט לשלוח אותו לאימו.
אפשר לעשות מטקס הפרידה ביניכם משחק, שבו למשל אתם מחליטים בסוד ביניכם איזה חיה הוא עכשיו ואמא צריכה לנחש, ואחרי שהיא מנחשת, הוא עובר מהידיים שלך לידיים שלה, ואתה מנופף בידך לשלום לארנב (נניח) שהשארת אצל אמא. ואז אתה מסתובב והולך, בלי מבטים עצובים ובדיקה האם הוא בסדר ובכל זאת אולי רוצה לחזור לידיים שלך לעוד כמה דקות. חשוב שתשדר שאתה בסדר גמור עם זה, וזה הדבר הכי נורמלי בעולם שילד חוזר לאימו. אם תשדר לו זאת בעקביות, הוא יפנים, ואם אפשר יהיה לעשות מהפרידה משחק כיפי ואתה לא תראה בה משהו כל כך טראגי, גם הוא יפנים זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אני מעריך את זה מאוד
שמעון08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) ובהצלחה.
סמדר ריינר08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)