מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 3 צועק ללא הרף בגןיעל09/05/2010
בני בן 3, ילד ורבאלי ונורמטיבי. בבית הוא משחק, מתפנק, משחק יפה עם חברים ועם אחותו בת השנה, מתבטא כשהוא רוצה משהו או אם מציק לו דבר מה. בגן לעומת זאת הגננת מספרת דברים שונים לחלוטין- היא אומרת שהוא לא משחק עם ילדים אלא לידם ומוסיפה שזה תקין כי הוא קטן. הוא מרבה להיענש (העונש שם הוא הרחקה לשבת במטבח של הגן) והכי גרוע שהוא צורח מרבית שעות היום. הצרחות אינן כמחאה על משהו אלא סתם ככה- פשוט מתחיל לצרוח צווחות גבוהות. נתקלתי מספר פעמים בתגובה זו שלו רק כאשר הוא נעלב מאד ממשהו ונמצא בסיטואציה של חוסר אונים, אבל ככה סתם ללא סיבה ולאורך יום שלם ממש לא. הגננת אמרה לי שהיא אובדת עצות, מרחיקה אותו מהקבוצה והפעילות בכל פעם, מסבירה לו שלא צועקים וגם כל הילדים אומרים- הוא צועק. ניסיתי לדובב אותו, לשאול אותו מה מפריע לו או מי אךללא הצלחה. אוסיף כי בשבוע האחרון גם ברח לו פיפי מספר פעמים 4-5 והוא גמול כבר כמעט שנה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 צועק בגן
סמדר ריינר09/05/2010שלום יערה,
לא ציינת כמה זמן הוא בגן וכמה ילדים יש שם, כמה מהם בגילו, והאם זה הגן הראשון שלו. ייתכן שהוא לא מרגיש מוחזק בגן וזקוק למסגרת הרבה יותר קטנה ומחזיקה.או שיש בה יותר ילדים בגילו.
לפי התאור שנתת זה נראה שהוא לא מצוא את עצמו שם, אא אם כן יש פרטים נוספים שאני לא יודעת, על בית והמשפחה, או הגן עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יעל09/05/2010הוא שנה שניה בגן הזה, גן פרטי. הקבוצה מונה 36 ילדים והוא בין הקטנים(מתחלק שני שליש בגיל ארבע ושליש באיזור גיל 3) מה לעשות לגבי הצרחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר09/05/2010שלום יערה,
התנהגותו של הילד שלך מצביעה על מצוקה כלשהי. אני חושבת שהעניין הוא לא מה לעשות עם הצרחות אלא איך מפענחים את המצוקה של הילד.
גן של 36 ילדים זה נשמע לי המון,מצד שני זו בעיה שאת מדווחת עליה רק עכשיו. האם היא חדשה? אם כן צריך לחפש מה קרה לאחרונה בגן או בבית, איזה שינוי יכול היה השפיע עליו באופן כזה שבורח לו פיפי והוא כל הזמן צועק? האם אתם פחות פנויים אליו? האם הגננת פחות פנויה אליו? האם נולד לו אח? האם אתם בהריון? האם יש הרעה במצב הזוגיות או היחסים בבית? האם נושא אחר?
אם זה לא קרה רק לאחרונה, נושא הצרחות, אז מדוע רק עכשיו מטפלים בזה? מה היה עד עכשיו?.
תראי יערה, נראה לי שהיית רוצה פיתרון אינסטנט, שייפסקו הצרחות וזהו, ואני מבינה אותך, אבל נראה לי שצריך לעשות כאן בדיקה יותר מעמיקה כי הילד במצוקה.
אם אתם לא מצליחים להבין מה קורה באמצעות השאלות המנחות שלי, אולי כדאי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יעל09/05/2010הוא שנה שניה בגן הזה, גן פרטי. הקבוצה מונה 36 ילדים והוא בין הקטנים(מתחלק שני שליש בגיל ארבע ושליש באיזור גיל 3) מה לעשות לגבי הצרחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)