כיצד לספר?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיצד לספר?
    נעמה
    25/10/2007

שלום רב,
    אני ובעלי עומדים בפני גירושין.
    מה הדרך/ הצורה הנכונה לספר לבנותיי (בנות 6 ו-3), אני רוצה שלא ייפגעו מהמהלך ויבינו בדרך הטובה ביותר ובמילים הנכונות לכך.
    מה אני אמורה להגיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד לספר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושים

שרון באומל
    28/10/2007

שלום נעמה
    זה לא קל להיפרד, ובתוך כל הקושי צריך להכיל גם את הקושי של הילדים. כדאי להגיד לילדים מבעוד מועד ולא לחכות ליום בו אחד ההורים עוזב את הבית. לפי גיל הילד, כדאי לומר משהו בנוסח: "אבא ואני החלטנו לגור בשני בתים נפרדים, כי קשה לנו כבר להסתדר באותו בית. אבא יבוא לקחת אתכם מהגן בימים X ו Y ואתם תשנו אצלו שבת כן שבת לא (או כל הסדר אחר). אנחנו ממשיכים לאהוב אתכם כמו תמיד, והפרידה היא לא בגללכם. אנחנו יודעים שזה מאוד קשה וננסה לעזור לכם בכל דרך אפשרית". אני מציעה לתת לילדים זמן ומקום לדבר על הפרידה ולהביע טווח רגשות רחב ככל הניתן בכל הקשור לפרידה. אני מציעה להיוועץ בהם כיצד אפשר לעזור להם להתמודד עם המצב החדש בצורה הכי טובה שניתן.
    בנוסף, אם אתם מרגישים שזה "גדול" עליכם להתמודד לבד, כדאי להיוועץ באיש מקצוע לזמן מוגבל, כדי לא להישאר עם זה לבד. כדאי גם לתת לילדים את האופציה להיוועץ באיש מקצוע ניטראלי, כי לא תמיד הם יכולו לבטא את כל מה שהם מרגישים מולכם, כיוון שאתם מעורבים בתהליך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו