בן 5 מדבר על מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 5 מדבר על מוות
    שירי
    10/05/2010

שלום,

יש לי ילד בן 5 שיש לו בעיות ריגשיות .היה בוכה כל בוקר מכל דבר היה מתעצבן מהר ומציק לאחיו.
    בגן לא היה מקשיב לגננת עקשן מאוד מופנם חיי בעולם של עצמו.
    יש לו הרבה כעסים על העולם ,בלילה חורק שיניים,אומר לי שאני לא אוהבת אותו.
    שאני אמא רעה.....
    מזה כ-5 חודשים המצב בבית קשה ביני לבין בעלי (בעלי נכנס לדכאונות ממשבר שהוא עבר)
    ומאז הילד שלי מדבר על מוות - כשהו היה מאוד עייף הוא פתאום התחיל לבכו ת שנמאס לו מהחיים
    והוא רוצה למות .ומלה אנשים מתים . הם הופכים למלאכים. בסיטואציה אחרת שהוא נסע על הכביש ביקשתי ממנו לנסוע במדרכה אז הוא אמר שהוא רוצה להדרס ולהעלם. ממה שאני יודעת בעלי לא דייבר איתו על מוות . למעט מקרה אחד שהיה לאחר המקרים שסיפרתי שהבן שיל שאל את בעלי
    למה אתה אוכל כל כך הרבה אתה רוצה למות ובעלי ענה לו כן.
    בעלי לא אובחן עדיין אצל פסיכיאטר אבל לדעתי הלא מקצועית הוא סובל ממאניה דפרסיה.
    ברור לי שאני צריכה לקחת את הבן שלי לטיפול ברור לי שאבא שלו לא יכול לדבר ככה
    השאלה האם מאניה היא תורשתית ?האם מאניה יכולה להתפרץ אצל ילד בן 5?
    איך מטפלים בילד כזה האם בהרכח שהוא יגדל יהיו לו מחשבות אובדניות? ילד דכאוני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 מדבר על מוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 5 מדבר על המוות

סמדר ריינר
    10/05/2010

שלום תמר,
    מאניה דיפרסיה היא אכן בעלת מרכיב גנטי, אבל אני חושבת שאת הולכת רחוק מדי.
    א. כי בעלך לא אובחן עדיין.
    וב. לא צריך גנים כדי לפתח התנהגות כמו של בנך במצב במשפחתי שבו אתם נתונים.להחליט כבר עכישו שהבעיה שלו הי אמאניה דיפרסיה זה לשים עליו סטיגמה לא הוגנת ומייאשת עבורכם ועבורו, כשאתם בכלל לא שם עדיין, לא ניסיתם להבין אותו לעזור לו והוא עדיין מאוד קטן.
    נראה לי שחשבו שתפנו לטיפול משפחתי, כדי לראות איך כולם מתמודדים עם המשבר, אני בטוחה שגם לך קשה וגם את זקוקה לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו