קשרים חברתיים- כמעט בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשרים חברתיים- כמעט בן 5
    לירן
    10/05/2010

בני בן 4 ו-9 חודשים. ילד מקסים, חייכן, מאושר, חכם אבל- בגן יש לו חבר אחד מאוד טוב שאיתו הוא מבלה מרבית הזמן בגן (כך לדברי הגננת, אני לא שם כדי לראות). לא מזמן שוחחתי עם הגננת והיא אמרה לי שאכן הוא מתקשה ביצירת קשרים חברתיים עם ילדים נוספים וכאשר חברו הטוב משחק עם אחרים הוא לרוב נותר לבד. מאז אותה שיחה קיבלתי המלצה להזמין עוד חברים הביתה (עשיתי זאת במינון נמוך גם קודם לכן) וכך אני נוהגת- לפחות פעם בשבוע אני מזמינה חבר/ה מהגן. בסה"כ בבית הוא מצליח לשחק ולתקשר יפה עם החבר/ה, למעט העובדה שהוא קצת מתקשה בליזום משחקים ולעיתים אני מוצאת את עצמי מנסה להציע כל הזמן רעיונות למשחקים שלא יהיו משועממים ושהחבר/ה ירגיש שהוא נהנה אצלנו ולא משועמם. בני מרגיש גם חסר בטחון ושואל את מי שנמצא אצלו- "כיף לך איתי/אצלי"?. אני שמה לב שבגן או בגינת המשחקים כשיש קבוצת ילדים הוא לא יודע להשתלב איתם, להצטרף אליהם. אני רוצה להדגיש שהמצב לא כזה קיצוני- קודם כל עם חברים שלנו וילדיהם הוא מסתדר מצוין, הוא לא ילד מתבודד, אלא ילד שמאוד אוהב חברה וגם כשילדים מזמינים אותו אליהם, הוא הולך בשמחה. שאלתי- האם נראה לך עפ"י התאור שלעיל שיש משהו נוסף שכדאי/רצוי שאעזור לו, בין לבד ובין על ידי עזרה מקצועית, ואיזה" איך אני יכולה לעזור ולפתח אצלו את הבטחון העצמי שלא ירגיש גם צורך לשאול-כיף לך איתי, אלא שידע מה הוא שווה? אני מוסיפה כי בני בעל יכולת שכלית גבוהה מאוד (קורא וכותב ברמה של ילד בכתה ג-ד וצמא למידע בלי סוף) אבל מבחינה רגשית הוא ככל ילד בגילו. מבחינתנו, אני ובעלי נותנים לו כל הזמן חיזוקים חיוביים- כשמצייר יפה, כשמצליח משהו, כשעוזר לנו וכו' ועדיין נטוע בו איזשהו חוסר בטחון, ביישנות (גם אני כזאת, אולי זה גם משהו מולד)- איך אפשר לעזור לו מעבר למה שאנחנו עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשרים חברתיים- כמעט בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשרים חברתיים

סמדר ריינר
    10/05/2010

שלום לירן,
    אני לא יודעת אם יש עוד דברים שאת יכולה לעשות. הייתי בודקת, עם זאת, האם זה הכרחי שתא כל הזמן תציעי משחקים. יכול להיות שהמעורבות שלך מונעת מבנך להתמודד עם הנעיין לבד והו אחש את החרדה שלך ולא מפתח אמון ביכותו מלהסתדר לבד עם החבר. תנסי להתאפק ולתת לסיטואציה להתפתח, אם הידלים ייכנסו לחדר שיש בו משחקים, יש להניח שהם יזרמו לבד, או שהחבר יגיד מה הוא רוצה או שהבן שלך יתעשת ויציע משהו. ייתכן והחוסר ביטחון של בנך נובע לא מהעדר חיזוקים אלא ממקומות בהם אתם מגיבים בהגנת יתר ואז הוא לא לומד לסמוך על יכולותיו. טוב שהזמנת חברים, עכשיו תנסי לקחת צעד אחורה פעם פעמיים ולראות מה יקרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו