מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקריםמירי10/05/2010
שלום.
אני אמא לשני ילדים בן 7 ובת 2. הבעיה שלי שילדי הבכור בן ה7 התחיל לשקר בזמן אחרון לגבי כמעט כל דבר. הוא משקר גם בידיעה שאני יודעת שזה שקר ורואה אותה בזמן הפעולה והוא עדיין מסתכל אלי ומשקר לי. אני רוצה להגיד שבבית שלנו אנחנו מעולם לא שיקרנו לו ותמיד שמנו את הדברים על השולחן כפי שהם. כמובן בדרך שמתאימה לגיל. הדבר שבל יעבור אצלינו בבית זה שקרים, וכך גם חינכנו אותו מאז שנולד. הוא ילד מקסים, מצליח בלימודים ולפי מה שאני רואה והוא מספר גם חברים לא חסרים לו. הוא חכם מאוד ופיקח מאוד לפעמים כשאני מדברת איתו אני מרגישה שעומד מולי איש בן 40 בגוף של ילד בן 7.
הפחד שלי שהתופעה זאת לא תחלוף מעצמה, וזה רק ילך ויגדול כמו כדור שלג שיהיה לנו קשה מאוד לצאת ממנו.
אשמח לעצתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים
סמדר ריינר10/05/2010שלום מירי,
זה נשמע שהילד עושה משהו פרובוקטיבי, מעין "דווקא". במיוחד כשאת מציינת כמה אתם שונאים שקרים ובמיוחד כשהוא משקר לך מול העיניים. למה הוא עושה את זה אני לא יכולה לדעת כיוון שאני לא מכירה את הדינמיקה במשפחה שלכם.
שתי אפשרויות עומדות בפנייך - או ל התחיל התעלם מהשקרים, מתוך הנחה שאם הפרובוקציה לא תשיג את מטרתה לא תהיה סיבה להמשיך אותה. (הילד כבר יודע שאתם נגד שקרים, כך שאני מניחה שאין תועלת אמיתית בלהגיד לו את זה שוב ושוב, זה רק מלבה את המוטיבציה שלו לעשות זאת שוב).
או לגשת לייעוץ מסודר שבו ינסו להכיר אתכם ולהבין מה הילד מנסה להגיד לכם בהתנהגות הזו ועל איזו מצוקה זה מצביע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)