המלצה על פסיכולוג/ית ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המלצה על פסיכולוג/ית ילדים
    קובי ש
    25/10/2007

למטרת אבחון לבני בן ה- 8 וחצי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון

שרון באומל
    28/10/2007

שלום קובי
    איזה אבחון? (דידקטי? פסיכו-דידקטי? פסיכו-דיאגנוסטי?) ובאיזה איזור בארץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שרון

קובי ש
    28/10/2007

זה העניין ...שאין לנו מושג....יועצת ביה"ס המליצה לעשות מבחן "טובה" אבל אנחנו לא מוכנים לתת לו ריטלין, ככה שהמבחן הזה מבחינתנו מיותר.
    אודה לך אם תוכל/י להכווין אותנו לאיזה כיוון עלינו לעשות לו איבחון, אספר בקצרה על ה"סיפטומים":
    קשיים בהכנת שיעורי הבית- כרוך בבכי.
    התעקשות שאחד מאיתנו ישהה במחיצתו במהלך הכנת השיעורים.
    דעתו יכולה להיות מוסחת מגורמים חיצוניים
    לאחר קבלת הסברים על מטלה כלשהיי, עדין לא יודע מה עליו לעשות.
    מתעייף מלקרוא למרות שמעוניין לקרוא.
    ילד מסודר ואחראי
    לגמרי לא היפראקטיבי.
    ביישן/מופנם
    מאד אמוציונלי- מלווה בבכי לעתים קרובות.
    דורש (ומקבל) הרבה חיבוקים ונשיקות
    "דימוי עצמי נמוך"- מפחד מכישלונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנו מתגוררים באזור הגליל המערבי

קובי ש
    28/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

שרון באומל
    02/11/2007

שלום לך שוב קובי.
    מצטערת על זמן המתנה ארוך, וזאת עקב קשיים טכניים.
    הייתי ממליצה במקרה המתואר או על אבחון דידקטי, דהיינו, אבחון לאיתור ליקויי למידה (התעייפות בזמן קריאה; קושי בהבנת מטלות וכו'). אני ממליצה לעשות אבחון כזה אצל מומחית לליקויי למידה, כדי שיהיה אפשר לחשוב עימה יחד, לאחר האבחון, על הרכבת מערכת תמיכה לימודית ולמידת אסטרטגיות למידה.
    אם אתה חש שהקשיים נובעים או מושפעים מקשיים רגשיים, הייתי מנסה לעשות אבחון פסיכולוגי, הכולל בתוכו גם אבחון של יכולות וקשיים לימודיים, אבל בטווח מצומצם, כשהדגש הוא על התחום הרגשי.
    אם אתה שואל את דעתי, נשמע לי ממכתבך שעדיף להתחיל מאבחון דידקטי, שם נראה לי שנמצא מוקד קושי, שיכול גם להשפיע על המופנמות וחוסר הביטחון, וברגע שתעזרו לילד ללמוד, התחומים האחרים ישתפרו בהדרגה גם כן. אם המאבחנת הדידקטית תחשוב שהקשיים הרגשיים ניכרים, תמיד אפשר לעשות השלמה לאבחון פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין ממתין לתשובה

קובי ש
    31/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו