חבורות בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חבורות בגן
    מרינה
    11/05/2010

שלום רב!
    בני בן 4.5 נמצא היום בגן עירייה - טרום חובה. בתקופה אחרונה הוא מספר לי שיש להם בגן חבורות של ילדים. אני מבינה שהילדים מנהיגותיים יותר בוחרים עם מי יהיה בחבורה שלהם ועושיים מניפולציות כמו : אני אקבל אותך לחבורה שלי או לא אקבל אם.....
    לבן שלי יש חבר טוב מאד שהם גם משחקים ביחד אחרי הגן והילד הזה עשה מ שלו חבורה ומחליט כל יום אחרת - או שבוא מקבל את בני לחבורה או לא.
    אני רואה שבן שלי נעלב מהתנהלות כזאת ואני לא יודעת איך להתנהג ומה להגיד לו. היום אמרתי לו שיעשה את החבורה שלו ויזמין לשם את מי שהוא רוצה. אך אינני יודעת האם זה פיתרון טוב מבחינה חינוכית. מחכה לתשובתכם!
    ועוד שאלה : על רקע של חבורות בן אם בן שלי נעלב אז הוא אומר לי ולבעלי : "אני לא אהיה חבר שלכם" . מה עונים אנחנו כהורים???
    תודה רבה מראש על תשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבורות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבורות בגן

מרינה
    12/05/2010

לא קיבלתי תשובה......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העולם החברתי

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/05/2010

מרינה שלום,
    יש שני חלקים לתשובתי - ראשית, במידה ויש בגן חבורות של ילדים, והתנהגויות של דחייה ומניפולציות, זה עניין לערב בו את הגננת, שתטפל בנושא ברמה הכללית יותר. שנית, ובמקביל - הבן שלך נחשף בהדרגה לעולם החברתי, שהוא עולם מורכב מאוד שלא תמיד קל בו; יש ילדים/אנשים שאוהבים אותך יותר ופחות, לא תמיד רוצים בך, ולפעמים את/ה לא נמשך לאחרים. אני חושבת שהפתרון שנתת לבנך הוא פתרון נהדר - שיארגן סביבו ילדים שנוח לו איתם והם יותר עקביים מבחינת ההתנהגות שלהם, פחות לא צפויים ומעליבים. אולם חשוב גם להעביר לו - כמובן בשפה ובצורה שמתאימה לגילו - שאנחנו לא יכולים לשלוט על מה שאחרים עושים ורוצים, אלא רק על עצמנו. ואם לא רוצים אותו, זה לא בהכרח קשור בו (כמובן, שוב, במלים שהוא יבין).
    לגבי אמירתו לכם - טבעי שאם הוא עובר דחייה במקום מסוים ומרגיש כתוצאה חלש ובודד, הוא ינסה לעשות זאת לדמויות קרובות. התגובה שלכם צריכה להיות מאוד עניינית ולא-נעלבת, וחשוב להדגיש שאצלכם הוא תמיד "אחד מהחבר'ה". הייתי אומרת משהו בסגנון: "אני אמא/אבא שלך, ותמיד נהיה ביחד; אתה לא חייב להיות חבר שלי אבל אתה תמיד הבן שלי".
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו