מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינה בעקבות לידת אחחופית11/05/2010
שלום רב, ביתי בת שנה וחצי נמצאת בגן כבר 3.5 חודשים. יש לי גם תינוק קטן בן חמישה שבועות. אני חשה שעוברת עליה תקופה לא קלה למרות שהיא אוהבת את אחיה הקטן ולרוב מנשקת אותו. השינוי בעקבות הלידה בא בעיקר בזה שהיא כל הזמן רוצה שאני ארים אותה ואסתכל עליה וכל דבר הופך להיות סצנת בכי (אני ממשיכה לתת לה ים של יחס ותשומת לב...). אך ישנה תופעה שהיא קמה בצרחות בכל בוקר וקוראת לאמא או אבא בצרחות של ממש עד שמישהו מאיתנו בא לקחת אותה (ומבקשים ממנה לבקש יפה שנרים אותה, בלי הצרחות). בנוסף, היא מתעוררת הרבה יותר מוקדם ממה שהיתה רגילה - במקום 6 וחצי עכשיו היא מתעוררת בכל בוקר ב 5 וחצי. האם המצב הזה נורמאלי? האם ייתכן שהיא קמה מוקדם בגלל השינויים? איך אפשר לעזור לה להמשיך לישון עוד שעה? (היא תמיד נרדמת לי באוטו בדרך לגן).
אשמח לייעוץ במהרה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בעקבות לידת אח
ד''ר שירי שדה שרביט12/05/2010חופית שלום,
התגובות של בתך הן טבעיות, והייתי מוטרדת אם הילדה היתה מקבלת את אחיה ללא קושי. התוספת שלו למשפחה היא ללא ספק מעוררת מתח וחרדה, חשש שהמקום שלה אצלכם יאבד, ושתקדישו לו יותר תשומת לב ממנה. רוב הילדים מסתגלים להולדת האח כחצי שנה לאחר הלידה. למשל אמירתך שהיא "אוהבת את אחיה הקטן" היא לא ברורה לי לגמרי - זו ילדה מאוד קטנה, מה יש לה "לאהוב" תינוק שלא משחק איתה ולא מגיב אליה? אני בטוחה שתתפתח ביניהם אהבת ואחוות אחים, אולם יש עוד זמן לכך. כרגע חשוב לאפשר לה להרגיש שעדיין מטפלים בה גם כשהיא תינוקת ונזקקת. היא באמת ילדה מאוד קטנה, וטבעי שתרצה שתרימו אותה ותתייחסו אליה.
כדאי לחשוב איך לעזור לה לישון עוד שעה; היא ילדה קטנה שקשה לשכנע בדיבורים. סביר שבעוד זמן מסוים היא תסתגל לשינויים ותחזור לישון. בינתיים, חשוב מאוד שתקדישו לה זמן אישי משלה, ללא מעורבות התינוק, כדי להקל עליה בהתאמה לתהליכים המשפחתיים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)