שינה בעקבות לידת אח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינה בעקבות לידת אח
    חופית
    11/05/2010

שלום רב, ביתי בת שנה וחצי נמצאת בגן כבר 3.5 חודשים. יש לי גם תינוק קטן בן חמישה שבועות. אני חשה שעוברת עליה תקופה לא קלה למרות שהיא אוהבת את אחיה הקטן ולרוב מנשקת אותו. השינוי בעקבות הלידה בא בעיקר בזה שהיא כל הזמן רוצה שאני ארים אותה ואסתכל עליה וכל דבר הופך להיות סצנת בכי (אני ממשיכה לתת לה ים של יחס ותשומת לב...). אך ישנה תופעה שהיא קמה בצרחות בכל בוקר וקוראת לאמא או אבא בצרחות של ממש עד שמישהו מאיתנו בא לקחת אותה (ומבקשים ממנה לבקש יפה שנרים אותה, בלי הצרחות). בנוסף, היא מתעוררת הרבה יותר מוקדם ממה שהיתה רגילה - במקום 6 וחצי עכשיו היא מתעוררת בכל בוקר ב 5 וחצי. האם המצב הזה נורמאלי? האם ייתכן שהיא קמה מוקדם בגלל השינויים? איך אפשר לעזור לה להמשיך לישון עוד שעה? (היא תמיד נרדמת לי באוטו בדרך לגן).
    אשמח לייעוץ במהרה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה בעקבות לידת אח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתח בעקבות לידת אח

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/05/2010

חופית שלום,
    התגובות של בתך הן טבעיות, והייתי מוטרדת אם הילדה היתה מקבלת את אחיה ללא קושי. התוספת שלו למשפחה היא ללא ספק מעוררת מתח וחרדה, חשש שהמקום שלה אצלכם יאבד, ושתקדישו לו יותר תשומת לב ממנה. רוב הילדים מסתגלים להולדת האח כחצי שנה לאחר הלידה. למשל אמירתך שהיא "אוהבת את אחיה הקטן" היא לא ברורה לי לגמרי - זו ילדה מאוד קטנה, מה יש לה "לאהוב" תינוק שלא משחק איתה ולא מגיב אליה? אני בטוחה שתתפתח ביניהם אהבת ואחוות אחים, אולם יש עוד זמן לכך. כרגע חשוב לאפשר לה להרגיש שעדיין מטפלים בה גם כשהיא תינוקת ונזקקת. היא באמת ילדה מאוד קטנה, וטבעי שתרצה שתרימו אותה ותתייחסו אליה.
    כדאי לחשוב איך לעזור לה לישון עוד שעה; היא ילדה קטנה שקשה לשכנע בדיבורים. סביר שבעוד זמן מסוים היא תסתגל לשינויים ותחזור לישון. בינתיים, חשוב מאוד שתקדישו לה זמן אישי משלה, ללא מעורבות התינוק, כדי להקל עליה בהתאמה לתהליכים המשפחתיים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו