מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדידות חברתית בגיל הגןיעלה12/05/2010
ביתי בת 5 לומדת בטרום חובה,.מרבית הילדים מגובשים משנים קודמות וגם החדשים השתלבו במהירות יחסית. חשוב לי לציין כי מעולם לא היו לה בעיות חברתית יש לה יכולת מילולית גבוהה מאוד. אתמול היא שאלה אותי מדוע אף אחד איננו מזמין אותה לשחק אחר הצהריים. ברור לי שהיא במצוקה . מידי פעם היא נוהגת להזמין אליה חברים אך לעיתים גם כאשר היא מזמינה היא נתקלת בדחיות כיוון שכל הילדים כבר קבעו להיפגש . היא איננה רוצה ללכת לימי הולדת של חברים בטענה שאיננה אוהבת את המפעילים\ליצנים . בגן יש המון מאבקי כח ואלימות מילולית ופיזית וברור לי שהיא נקרעת בין מה שמותר ואסור. האם להתנהג בכוחניות כמו שאר חבריה ולהיות שורדת או להיות ה"טובה" שלא מכה ולא מנבלת את הפה. ניסיתי לשוחח עם הגנת אך זו לוקה בחסר בכל התחומים היא עייפה וממתינה לפרישתה.
בכל יום שאני אוספת את הילדה מהגן אני שואלת את הגננת איך היא הייתה ועונים לי נהדרת כאשר אני עומדת מהצד אני רואה שהיא משחקת עם ילדה או שתיים אך מאידך ישנם ימים שהיא משחקת לבד.
מבחינה קוגנטיבית היא מבריקה ,שלחנו אותה לאיבחון והחלטנו להקפיץ אותה לכיתה א'. אנחנו מודעים לכך שזה לא אידיאלי אך לדברי הפסיכולוג היא תשתלב בכיתה א' קלות. אחת הסיבות שהחלטנו לעשות את הצעד הזה מעבר ליכולותיה הקוגנטיביות היא שגם מעברים רבים מידי גם עלולים לגרום לנזק ועל כן אני מעדיפה שתעשה מעבר לכיתה א' ולא לגן נוסף מחוץ ליישוב ההחלטה לא קלה. אך הניתוק מהילדים ביישוב אולי יעזור לה.
כיצד אני יכולה להקל עליה לפחות עד שהשנה תיגמר? האם בסיום השנה לרשום אותה לקייטנה עם ילדי הגן על אף קשייה החברתיים איתם?
בעבר אמרה לי גננת הרוטאציה בגן שלדעתה היא תופסת תפקיד של מבוגר וכיוון שהשפה שלה מאוד גבוהה ושיש לה יכולת ורבלית טובה הם לא יודעים "לקב ל את זה", האם זה הגיוני? נקודה נוספת שאני חייבת לציין שלרוב הילדה שלי היא מאוד חברותי בכל מקום אחר שאנחנו מגיעם אליו כאשר יש סיטואציה שבה היא נפגשת עם ילדים אחרים אין לה כל בעיה חברתית והיא משתלבת מצויין.
.אשמח לקבל עצה כיוון שאני שבורה מכך שילדתי חווה תחושה של בדידות ואין בידי כלים לעזור לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדידות חברתית, כישורים קוגניטיביים
ד''ר שירי שדה שרביט12/05/2010יעלה שלום,
קשה לענות לשאלתך ללא היכרות עם הילדה. נשמע שיש בתוכה פערים, שהם לא פשוטים - יכולות קוגניטיביות, לעומת אולי-קשיים חברתיים. לא ברור בדיוק התפקוד החברתי שלה, אך כן ברור שמשהו בערך העצמי שלה וביכולתה לקשור קשרים הוא בעייתי. האם ניסית את לחבר אותה לילדים בגן? זה עדיין גיל בו ההורים מעורבים מאוד בהזמנות אחהצ, ובכל מקרה ילדים בגיל זה מזמינים "דרך" ההורים. יש כאן הרבה שאלות שעולות, גם לגבי הציפיות שלכם מהילדה מבחינה חברתית ושכלית,עם מה אתם מזדהים ומעודדים וכדומה.
אציין שלא ברורה לגמרי ההחלטה "להקפיץ" קדימה, לאור הקשיים החברתיים. כדאי להתייעץ עם הגננת ופסיכולוג הגן, ולחזור שוב לפסיכולוג המאבחן שהכיר אתכם להתייעצות. אולי הוא יכול להרחיב את האבחון להיבטים החברתיים יותר, לקחת התרשמות מהגננת וכדומה, ואז לתת לכם המלצה מושכלת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבה לשאלה
יהל12/05/2010ילדתי היא ילדה נבונה ,אין פער בין יכולותיה הקוגנטיביות לרגשיות,היא מאוד בוגרת ויש לה תובנות של ילד בכיתה ג'.
הדגש מבחינתי הוא טובת הילדה, כאמור מעולם לא היו לה בעיות חברתיות וגם כיום היא ילדה מאוד חברותית אשר יודעת לקרוא סיטואציות חברתיות באופן מדהים. הגן עצמו מתנהל באופן תמידי של מאבקי כח ובחבורות אשר לא באים לידי ביטוי באופן מילולי אבל פיזית זה ברור. קיימת אלימות מילולית ופיזית קשה אשר מאוד מקשה עליה כיון שהיא לא הייתה חשופה להתנהגות מעין זו מעולם, בעבר היא למדהבגןאנטרופוסופי שם הכל התנהל בנועם.
הסיבה להעברתה העיקרית היא כי הגננת מאוד לא מקצועית אני לא אפרט אבל התנהלותה גובלת בבעיות של אתיקה מקצועית.
גם בלי קשר לקשייה החברתיים של ביתי אינני רוצה שביתי תמשיך לגדול בצילה של גננת זו.
המעבר הוא הכרחי ונראה לי מיותר לעשות מעברים רבים מידי.
כרגע חשוב לי לפתור את הבעיה החברתית היא מזמינה חברות בערך אחת לשבוע אבל היא לא זוכה להזמנות חוזרות וזה מעציב אותה, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובתך אודה
יהל13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט14/05/2010יהל שלום,
כפי שכתבתי, קשה להשיב מבלי להכיר את הילדה, וציינתי שאולי קיימים קשיים חברתיים. איני מכירה אותה והייעוץ בפורום הוא מוגבל. מה שכן - הילדה מתוסכלת מבחינה חברתית, כתבת שהיא עצובה שאינה מקבלת הזמנות חוזרות.
מה שניתן לעשות במקרה כזה הוא לומר לאמהות של הילדים שהיא אוהבת, שבתך היתה רוצה גם לבוא אליהם, או לשאול ישירות האם היא תוכל לבוא אליהם באחהצ מסוים, ואת תזמיני את הילד/ה לביתך ביום אחר. ייתכן שבמסגרת חברתית אחרת יהיה לבתך קל יותר, אולם בינתיים כל עוד היא מבלה ככ הרבה שעות מזמנה עם הילדים האלו, כדאי שתחוש אהודה עליהם ככל שניתן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה ממוצץ
אמא13/05/2010בתי עוד מעט בת 3שנים, היא בגן מגיל 11 חודשים... אני מנסה לגמול אותה מהמוצץ לפני כניסתה לטרום חובה בתחילת ספטמבר השנה.
יש לציין שהיא במשך היום וכל עוד שהיא שמחה ומשחקת היא לא מכניסה אותו לפה... היא מבקשת אותו ומתעקשת על כך ברגע שהיא רוצה ואני נותנת לה אותו כי היא יודעת מתי היא רוצה אותו. וגם לפני שינה לא יושנת בלעדיו (מן הסתם)!
איך אתחיל את תהליך הגמילה? תודה מרש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)