שאלות קיומיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלות קיומיות
    מורן
    12/05/2010

שלום
    יש לי שני ילדים. בת 5 ובן 3. אני והאבא גרים בנפרד 7 חודשים. לפני 2 חודשים התגרשנו.
    הגרושים עברו בצורה חלקה ומכובדת. אנחנו גם היום בקשר טוב. כמובן לטובת הילדים.
    הגדולה, שהיא ילדה רגישה מטבעה, שואלת המון שאלות קיומיות שקצת מלחיצות אותי. היא שאלה שאלות גם לפני הפרידה אבל לא באינטנסיביות הזו. היא מדברת המון על מוות, מה קורה אחרי שמתים? לאן הולכים? תאונות דרכים. מעירה לי על הנהיגה. היא כבר החליטה שלא תרצה לנהוג כשתגדל (אמרתי לה שהיא לא חייבת). היא לפעמים מתעוררת מחלומות רעים ובוכה שהיא לא רוצה להיות ילדה גדולה. לא רוצה ללכת לביהס (יש לה גם ככה עוד שנה וחצי!! אני לא מבינה מאיפה היא מביאה את הפחדים האלה).
    בהתחלה ניסיתי להגיד לה שהיא לא צריכה לחשוב על הדברים האלה וזה לא צריך להעסיק אותה ואני מציעה לה לסלק את המחשבות האלה מהראש. היא אומרת שהיא מנסה אבל לא מצליחה להוציא את המחשבה.
    אחכ ניסתי לתת תשובות.
    לדוגמא- אחרי המוות עולים לשמיים. רק אנשים זקנים מאוד מתים. כמובן שזה רק פתח לעוד שאלות.
    אמא מהגן הציעה לי לנסות להסיט את תשומת ליבה. למשל כשהיא שואלת שאלה להגיד לה שכדאי לה לחשוב על הדברים שהיא אוהבת ועל חברים והגן וכו.
    אחרי הפרוט הארוך השאלות שלי:
    1. האם זה השאלות שלה בגבול "שאלות קיומיות" שילדים בגילה שואלים? (לפחות פעם ביום).
    2. מה כדאי לענות? להתעלם? להעביר נושא? לפרט בתשובה?
    3. אני מניחה שיש קשר כלשהוא לגרושים. האם אני צריכה לקחת אותה לטיפול?
    יש לציין שהיא ילדה רגילה לכל הדעות,חכמה מאוד, רגישה. חברותית ואהובה. אין לה בעיות בגן.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות קיומיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות קיומיות

סמדר ריינר
    12/05/2010

שלום מורן,
    השאלות האלה הן טבעיות לגיל. הסיבה לדעתי שהבת שלך לא נרגעת מהתשובות שאת נותנת לה היא לא בגלל שהתשובות לא טובות, אלא אולי בגלל שאת נבהלת כשהיא שואלת את השאלה ולכן את אולי לא רגועה והתשובה שלך לא רגועה. אין שום דבר חריג בשאלות האלה בזמן הזה, והיא לא רוצה לגדול וללכת לכיתה א' כי לגדול פירושות להתקרב ליום שמתים.
    תנסי להירגע, אין ממה להילחץ, את יכולה לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה נשוגעת לפחדים של ילדים ואולי יש שם דברים שתוכלי ליישם עם הילדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו