התנהגות לא הולמת בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות לא הולמת בגן
    נעה
    12/05/2010

שלום
    בני כבן .\4.5 מאוד אהוב ופופלרי בין ילדי הגן.
    אולם בזמן האחרון הגננת אמרה לי כי הוא משתולל יתר על המידה, מפריע במהלך הריכוז, ולא מקשיב בקולה.
    כאשר היא מענישה אותו (עמידה בצד, או אי יציאה לחצר) הוא צוחק לה ומתחצף.
    אין לי מושג מדוע התנהגותו השתנתה ככה.
    שמתי לב כי גם בבית הוא קצת מתמרד, לא מקשיב בקולנו ההורים, כל דבר צריך לבקש ממנו 10 פעמים עד שמתרצה..
    ניסינו לשוחח איתו לגבי ההתנהגות בגן הוא טוען כי הוא לא יודע למה הגננת מענישה אותו ושהוא לא זוכר איזה דבר רע הוא עשה, בבית הוא מתנצל אחרי כל פעם שמסרב בקולנו ומבטיח ששוב זה לא יקרה.
    1. כיצד לגרום לו להתנהג בדרך רגועה יותר בגן, כפי שהיה עד כה?
    2. כיצד לגרום לו להקשיב בקולנו ההורים מבלי שנתחנן?
    עליי לציין כי מדובר בילד רגיש, בעל מידות טובות שבזמן האחרון קצת "איבד את הצפון".

אודה לעצות מחכימות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות לא הולמת בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות

סמדר ריינר
    12/05/2010

שלום נעה,
    לפני שמחליטים איך לטפל בהתנהגות צריך לברר מה קרה שיש שינוי. כאשר יש שינוי קיצוני יחסית בתוך פרק זמן קצר, סימן שמשהו קרה. זו בעצם זעקה לעזרה. לטפל בשינוי ההתנהגותי בלי לבדוק את הסיבה לו זה בעצם כמו לסתום את הפה לילד שזועק בעמצא הזעקה שלו בלי לבדוק את הסיבה לזעקה. גם לא פתרנו את הבעיה וגם השתקנו את הכאב של הילד.
    לכן קודם כל תנסו לחשוב האם קרה לאחרונה משהו במשפחה - לידת אח, הריון, פרידה, מעבר וכו'. אם אתם לא מצליחים להבין לבד מה קורה לילד שלכם, פנו לקבלת ייעוץ מסודר.
    בכל מקרה, אין טעם להתחנן בפניו שישמע בקולכם. זה מחליש אתכם ומגביר את ההתנהגות. כשיש דברים שצריך לעשות או לחילופין שאסור לעשות - צריך לדבר בטון תקיף וברור ולא בהתחננות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא הולמת

נעה
    13/05/2010

שלום סמדר,
    אכן ההרכב המשפחתי השתנה בעקבות לידת אחות.
    אך הבן מאוד אוהב את התינוקת ודואג לה. (מזכיר לי שהיא צריכה לאכול, להחליף לה, מנדנד אותה בעגלה) עושה רושם שאמנם נוצר שינוי בבית אך לא זה שורש הבעיה להתנהגותו.
    השבוע בני קיבל עונש בגן בכל יום מימי השבוע, הגננת גם לא יודעת מה נוצר השינוי בו ומה עוד שהוא בכל זאת מאוד מקובל ואהוד בחברה.
    כל בוקר לפני שהוא הולך לגן אני מזכירה לו להתנהג יפה, שאמא תשמח לשמוע שהיה ילד טוב, הוא מבטיח לי אולם בצהריים מתברר כי שוב קיבל עונש.
    מה יכולה להיות הסיבה?
    משיחות עמו האם משהו או מישהו מציק לו הוא אומר שלא, שהכל בסדר, ואכן כמעט כל יום הוא הולך לחברים וחברים באים אלינו.
    יכול להיות שהגננת סתם נטפלת?? ומצפה לילד מושלם שאסור לו להשתובב קצת??
    הגננת אמרה שזה לא השתובבות אלא חוצפה ומרדנות, אני לא מבחינה בזה בבית.
    HELP

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא הולמת

סמדר ריינר
    14/05/2010

שלום נעה,
    אני כמובן לא יכולה לדעת אם הגננת מגזימה או נטפלת כי לא הייתי שם. עדיין אני חושבת שייתכן שאתם לא שמים לב למשהו. זה שהילד מראה בבית כמה הוא אוהב את אחותו, זה לא אומר שאין לו רגשות נוספים. צריך לתת גם להם מקום ולגיטמציה. יכול להיות שהוא מרגיש שהרבה פחות פנויים אליו, בעקבות האחות, ולמרות שהוא אוהב אותה מאוד הוא כועס על כך, אין פה שום סתירה. יכול להיות שכרגע הדרך היחידה לקבל התייחסות בכמות אליה היה רגיל פני הולדת אחותו היא על ידי ההתנהגויות האלה. לכן כדאי לדבר איתו על כך, ולהגיד לו שאתם יודעים שיש הרבה שינויים מאז שנולדה אחותו. אתם גם יודעים שהוא אוהב אותה מאוד, אבל כמו כל ילד, בודאי גם קשה לו עם זה שהוא מקבל קצת פחות תשומת לב.זה שהוא מרגיש כך זה נורמלי מאוד, מותר גם לכעוס. עכשיו אתם רוצים קצת לתקן את המצב שנוצר, ותנסו לקבוע ימים ושעות בהם הוא מקבל התייחסות נפרדת, בלעדיה עם אחד ההורים. כמובן שחשוב לעמוד בזה בעקביות.
    אני חושבת שייתכן שהמצב נוצר לא רק בגלל הולדת האחות אלא גם אולי בגלל שיש בבית מסר שלא לגיטימי שיהיו לו רגשות שליליים כלפי העניין. אם אפשר יהיה להכיל את הרגשות השליליים גם, הו אלא יצטרך לבטא אותם בגן, וכמובן צריך לייחד לו תשומת לב נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא הולמת

נעה
    13/05/2010

שלום סמדר,
    אכן ההרכב המשפחתי השתנה בעקבות לידת אחות.
    אך הבן מאוד אוהב את התינוקת ודואג לה. (מזכיר לי שהיא צריכה לאכול, להחליף לה, מנדנד אותה בעגלה) עושה רושם שאמנם נוצר שינוי בבית אך לא זה שורש הבעיה להתנהגותו.
    השבוע בני קיבל עונש בגן בכל יום מימי השבוע, הגננת גם לא יודעת מה נוצר השינוי בו ומה עוד שהוא בכל זאת מאוד מקובל ואהוד בחברה.
    כל בוקר לפני שהוא הולך לגן אני מזכירה לו להתנהג יפה, שאמא תשמח לשמוע שהיה ילד טוב, הוא מבטיח לי אולם בצהריים מתברר כי שוב קיבל עונש.
    מה יכולה להיות הסיבה?
    משיחות עמו האם משהו או מישהו מציק לו הוא אומר שלא, שהכל בסדר, ואכן כמעט כל יום הוא הולך לחברים וחברים באים אלינו.
    יכול להיות שהגננת סתם נטפלת?? ומצפה לילד מושלם שאסור לו להשתובב קצת??
    הגננת אמרה שזה לא השתובבות אלא חוצפה ומרדנות, אני לא מבחינה בזה בבית.
    HELP

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו