מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתוליםענת26/10/2007
שלום
קראתי באתרך את הקטע לגבי גמילה שמתחיל ב "הגיע הגיל והילד מראה סימני הבשלה לגמילה".
מה הם סימנים אלו?
בתי בת שנתיים וחצי ולפני כארבעה חודשים התחלנו תהליך גמילה כשהגננת בעיקרון הובילה אותו. זה לקח שלושה נסיונות של הורדת החיתול לנסיון במשך שעות הגן והחזרת החיתול למשך כשבועיים (מפאת חוסר מוכנות). בפעם השלישית זה "תפס" והמשכנו להיות בלי חיתול בבית.
ב 9 שעות הגן - הגיעה למצב של בלי פספוסים בפיפי בכלל (כולל שנת צהריים ללא חיתול) וקקי בתחתונים. ואחר הצהריים בבית לפעמים שירותים לפעמים פספוסים ללא חוקיות כלשהיא.
יצאנו לחופשת הקיץ (+אחות בת חצי שנה בבית) ולאחר כשבועיים,למרות נסיונותינו (תזכורות, מתן עצמאות מלאה בהליכה לשירותים-ללא תזכורות,קריאת ספרים, הצעת פרסים והמון חיזוקים חיוביים) "נמחקה" הגמילה ושבנו בלית ברירה ללבישת חיתול כל הזמן (זה הגיע למצב שכל הצרכים נעשו בלי שום שליטה). אני מאוד מוטרדת מהשאלה האם התהליך היה פגום ואולי נגרם לילדה נזק (בלי חיתול, עם חיתול ושוב בלי ועם - אולי בלבלנו אותה יותר מידי?)
כיום, תחושתי היא, שאין לה את הבשלות (ולכן אני שואלת מה הם סימני הבשלה) היא לא מבקשת יותר מידי להוריד את החיתול (כשהיא כן מבקשת היא נענית אבל ברוב המקרים זה נגמר בפספוס למרות העידוד), לא מטריד אותה במיוחד קקי בחיתול, היא נהנית ללבוש תחתונים אבל לרוב כפריט לבוש מעל החיתול, לפעמים מתלהבת לשבת בשירותים ולפעמים לא מוכנה. היא מתלהבת מקבלת פרס אך עושה רושם שלא ממש מבינה, ודורשת אותו גם כשהיא עושה בחיתול.
אני לא רוצה להלחיץ אותה לגמילה אם היא לא מוכנה עדיין. אומרים להניח לזה, לא לשאול,לא להציע וכשהיא תהיה מוכנה זה יבוא ממנה. האם להפסיק לחלוטין להיות אקטיבית ולחכות רק לבקשה ממנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
שרון באומל28/10/2007שלום ענת
כיוון שילדתך כבר הצליחה להיגמל, אני חושבת שהתנהגותה הרגרסיבית נובעת מהולדת אחותה הקטנה. לפיכך, הדברים תלויים בכם. כשתרגישי שאת בשלה לתהליך הגמילה שלה ויודעת שהיא כבר הייתה מוכנה וחזרה אחורה, וככל הנראה יש לכך סיבה, אז להתחיל בתהליך הגמילה המחודש. אני אומרת זאת כי נשמע ממכתבך שאת אמביוולנטית ומהוססת לגבי הגמילה שלה, והיא קולטת שדר זה (אפילו כשהוא לא נאמר במילים מפורשות). כשתרגישי מוכנה אפשר לומר לה משהו בנוסח "שמתי לב שמאז שהית איתי ועם אחותך הקטנה בבית בקייץ, חזרת לעשות פיפי וקקי בחיתול. נראה לי שאת רוצה שנחליף לך חיתול כמו שאנחנו מחליפים לאחותך הקטנה. זה נעים מאוד. אבל, את כבר ילדה גדולה ובשנה שעברה הצלחת לעשות פיפי לבד בשירותים. לכן, ממחר, אנחנו נוריד את החיתול, ותוכלי לחזור להיות גדולה שעושה פיפי כמו הגדולים".
אני לא חושבת שנגרם לילדתך נזק וחושבת שלעודד אותה להיות גדולה זה מאוד חשוב עבורה עכשיו. אם כבר היית באתר שלי, אני ממליצה לך גם לקרוא עצות לגבי הולדת אח חדש. אני חושבת שזה רלוונטי כרגע לביתכם.
בהצלחה
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)