מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול דיאדיגלית12/05/2010
בתי בת ה-6 מתנהגת לידי (האמא) מאוד בפינוק מיללת, ומאוד לא בוגרת . לעומת זאת ליד האבא מתנהגת רגיל וכבוגרת לגילה. זה גורם לי עייפות נוראית ועצבים . יועצת ביה"ס יעצה לי טיפול "דיאדי " עם הילדה .
שאלתי היא האם הטיפול יעזור? האם רק אני והיא צריכות ללכת או שמה גם האבא? האם פסיכולוגית רגילה גם יכולה לעשות את העבודה? האם את יכולה לייעץ לי על מישהו מוסמך? אודה להתיחסותך!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דיאדי
סמדר ריינר13/05/2010שלום גלית,
אם הטיפול יעזור או לא זה דבר שתלוי בהרבה גורמים, כמובן אי אפשר להבטיח אף פעם, זה תלוי בקשר שייווצר עם המטפל/ת, בשיתוף הפעולה שלכם, ובמומחיות שלה כמובן. וגם אין שם שחור לבן, השאלה מה זה נקרא יעזור, יכול להיות שיפור מסויים, יכולה להיות היעלמות כמעט מלאה של הבעיה, וכו'.
ההמלצה של היועצת נשמעת הגיונית, כיוון שהיא התרשמה שהקושי הוא בקשר בינך לילדה וטיפול דיאדי מטפל בקשר בין ההורה לילד.
ההחלטה מי משתתף בטיפול היא משהו שצריך להיקבע לאחר ההכרות עם הגורם המטפל, יכול להיות שתהיה החלטה שרק אתן תטופלו, ויכול להיות שהמטפל/ת ת/יחליט שלמרות שעיקר הקושי הוא ביניכן, כדאי מסיבות שונות שיהיו גם מפגשים עם האבא. זו לא מתמטיקה, טיפול ריגשי זה דבר מאוד גמיש ודינמי, וצריך להכיר אתכם כדי לדעת מה להציע בכל שלב, אין כאן חוקים מאוד נוקשים.
לא כתבת באיזה איזור אתם גרים, בעיקרון באיזור חיפה למשל הנושא מאוד מוכר ויש שם הרבה מטפלים בגישה הזו, אבל יש גם מטפלים באיזוירם אחרים. הטיפול יכול להינתן על ידי פסיכולוג שעובד עם ילדים, פסיכותרפיסט, או גם מטפל באומנות, שעובדים עם הגישה.
את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר האם הי אמכירה מטפים בגישה הזו, או לבדוק במכון להתפתחות הילד מטעם קופת חולים באיזור מגוריכם, שם יש מטפלים באומנות שאולי נוהגים לעבוד בשיטה הדיאדית.
אני באופן אישי חושבת שאמנם טיפול דיאדי במקרה הזה הוא המלצה הגיונית,אך גם הדרכת הורים עבורך בלי לערב את הילדה יכולה לעזור, כך שאם את לא מוצאת מטפל דיאדי, את יכולה לפנות לכל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ונותן הדרכת הורים באיזור מגורייך ולהתחיל הדרכת הורים עבורך או עבורך ועבור בעלך ביחד, לפי ההתרשמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)