ילדה בת שנה וחצי שהתחילה להרביץ...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה וחצי שהתחילה להרביץ...
    כרמית
    13/05/2010

שלום,
    בתי הבכורה (בת ראשונה) בת שנה וחצי. נמצאת במסגרת של גן מגיל חמישה וחצי חודשים.
    בגן אוהבים אותה מאוד הצוות והילדים , פיזית היא קטנטונת , קומפקטית אבל יחד עם זאת היא עם המון פלפליות ושובבות.
    בשבוע האחרון שמתי לב שהיא התחילה להרביץ, היא מכה עם היד שלה (לא משהו חזק אבל עדיין מבחינים שזה לא ליטוף...ובמבט שלה מבינים שהיא יודעת שהיא עשתה משהו לא בסדר ). יצא לה כמה פעמים לעשות זאת איתי וגם עם אבא שלה. בהתחלה ניסיתי שלא להגיב לזה ולהמשיך כרגיל אבל אני רואה שהיא ממשיכה עם זה.
    זה יכול לקרות תוך כדי משחק ויכול להיות פתאום ללא קשר לכלום או כשהיא מתעצבנת.
    העניין הוא שאתמול הגננת אמרה לבעלי שהיא שמה לב שהילדה מרביצה לילדים אחרים - מרימה יד ומושכת בשיער.
    הילדה מבחינה מוטורית מאוד עצמאית ומפותחת , אולם מבחינה ורבלית היא עוד לא מדברת , לפחות לא ברור וחשבתי שזה אולי זה מתסכל אותה (למרות שאני בד"כ מבינה אותה באופן מלא).

איך ניתן להתמודד עם התופעה הזו של להרביץ בבית ובגן?
    אשמח לקבל כלים לגבי העניין
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתם אותי

כרמית
    14/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרביצה כאמצעי תקשורת

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/05/2010

כרמית שלום,
    אני חושבת שכתבת נכון, ויש קשר בין העובדה שבתך עדיין אינה שולטת בשפה, בצורה כזו שתאפשר לה לתקשר עם סביבתה, לבין ההתנהגויות שלה. הרמות יד, דחיפות, משיכה בשיער וכדומה, נובעות לרוב בגיל של בתך משני גורמים - האחד, זהו אמצעי תקשורת. לא תמיד הילדים מבינים שמשיכה בשיער היא דבר שכואב לאחר, ומנסים כך לתקשר איתו. היכולת שלהם לשים את עצמם ב"נעלי" האחר היא מאוד מוגבלת. הגורם השני, הוא שהאלימות לעתים מבטאת תסכול וכעס, שעדיין אין לה דרך לבטא.
    כדאי להתמודד עם התופעה, באמצעות הפסקה מיידית של ההתנהגות האלימה, ולומר לה משהו על כך, לדוגמא: "לא מושכים בשיער, זה מאוד כואב; אנחנו לא דוחפים".. וכדומה. בנוסף, אם את מצליחה לזהות מה עומד מאחורי ההתנהגות, אמרי לה במלים כיצד לפנות לאחר באופן יותר מותאם. ככל שתתמידו בכך, תעזרו לה לפתח את הכישורים החברתיים שלה ואת דרך הבעתה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו