מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן כמעט 4 רגיש ופגיעע13/05/2010
שלום,
בני עוד חודשיים בן 4 נמצא בגן עם ילדים בגילו ועוד קבצה של 6 (מתוך 20 ילדים) שהם בני 5.
בני ילד רגיש מאד, נעלב בקלות ומאד אהוב על חבריו. יודע ליצור קשרים ואוהב חברה.
אתמול לדוגמא הינו אצל חברים והיו שם 3 ילדים נוספים ששלושתם מבני ה-5 בגן שלו.
עם הבת הסתדר מצוין ואחד הבנים שהוא ילד תוקפני ומציק באופן כללי לכולם, אמר לו כל מיני מילים
"שיהרוג אותו" או עשה כאילו הוא מרביץ לו אבל לא נגע בו בעצם...
ובני החל לבכות בהיסטריה. שאלתי היא, איך אפשר לחזק אותו מבחינה רגשית?
למעט הקושי הזה הוא ילד חיובי ומצחיק וחברותי וחכם. זה קושי שאני לא יודעת איך לעזור לו להתגבר עליו. זו היתה כמובן רק דוגמא אבל יש מקרים רבים בעיקר במסגרת הגן שהוא נעלב מאד מהר ולא תמיד קורא סיטואציות חברתיות נכון.
יש מקום לטיפול בתרפיה (כמו שהמליצו לי מהגן ואני חשבתי שזה לא הכרחי) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן כמעט 4
סמדר ריינר13/05/2010שלום ע,
אני עוד לא בטוחה שחייבים תרפיה כרגע לפי התאור שנתת. אני עוד לא שומעת מה ניסיתם לעשות כדי לעזור לו לפני כן. אם הוא לא קורא נכון סיטואציות חברתיות, אפשר ללמד אותו את זה, גם על ידי נתינת דוגמה איך אתם עושים את זה, וגם על ידי כך שיושבים איתו אחרי שמשהו קורה וחושבים יחד איתו מה קרה, איך עוד אפשר להבין את זה (אולי הילד לא הבין שאתה רוצה את המשחק ולכן לא נתן לך, אולי עוד לא גמר לשחק, אפשר להמתין ואז הוא ייתן לך, וכו'), וגם לחשוב איתו ביחד איך אפשר להגיב אחרת.
מדובר בילד קטן מאוד, מאוד טבעי בעיני שהוא ייבהל ויבכה אם ילד גדול ממנו אומר לו שיהרוג אותו. עדיין אפשר ללמד אותו להתמודד עם זה, להגיד לו - אבא פה אפשר לפנות אליו, לא צריך לפחד, זה לא בסדר שהילד אמר לך את זהואפשר לעשות נגד זה כל מיני דברים - להפסיק את המשחק, להגיד ו שלא תשחק איתו אם הו אלא יפסיק, לפנות למבוגר במקום (כן בגי הזה עדיין סביר ונכון לפנות למבוגר כשדבר כזה קורה) וכו'.
אם אחרי תקופה ארוכה שאתם עובדים איתו על העניין אתם לא מרגישים שום התקדמות, אז אפשר להתחיל לחשוב על הסברים יותר עמוקים של העניין הזה ולפנות לייעוץ, כרגע, מתוך הפרטים שהבאת אני לא בטוחה שזה המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)