מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות קשה האם לעלות לכיתה א'ימית13/05/2010
ביתי ילידת דצמבר 2004 מאד חכמה בעלת כושר ביטוי ברמה גבוהה ויכולת ווברלית מעבר לילדים בני גילה לאחרונה אחרי פסח הילדה עברה משברון קטן היתה שביתה בגן והגננות של הצהרון החליפו את הגננת והסייעת הקבועה (יש לציין שהיא בחטיבה צעירה) בכל פעם שלקחנו אותה היא פחדה להיפרד ממני ובכתה בצרחות שהיא אפשר היה לעזוב אותה במצב כזה זה המשיך כמעט כמה שבועות ומאז יש לה פחד שאני יוצאת מהבית לחברה או יורדת לשכנה היא נלחצת בקלות. הנחתי שזה כנראה מאותה הסיבה ועזבתי את זה. במקביל ערכו בגן בדיקת בשלות לכיתה א' וכמו כן כי היא ילידת חורף ערכו לה את הבדיקה והיועצת קראה לי ולבעלי לשיחה לטענתה הילדה מאד חכמה מבינה עניין מאד מובילה חברתית מנהיגה בעלת שפה גבוהה שום דבר לא חודש לי.
אך היא חושבת שחסר לה קצת ה"המשחק" היא עוד לא בשלה רגשית כששאלנו במה זה מתבטא הם טענו שהיא לא מסוגלת לסיים דפי עבודה והיא מאד נהנת מהמשחק ולא נהנת לעבוד בקבוצה עם הגננת לפי ניסיונם הישארות נוספת תעשה לה רק טוב והיא תתבשל עוד קצת ותגיע מאד מוכנה לכיתה א' גם כי גילה הוא הצעיר ביותר בחטיבה וגם נראת מאד קטנה לגילה יש לציין שחברותיה הם בנות שנשארו שנה נוספת בגן. משיחה איתה היא מאד מעוניית להישאר בגן היא טוענת שקשה בא' ופחות משחקים וכל הזמן עובדים לומדים ולומדים (היא רואה זאת כי כיתה א' לידה ממש)
הנקודה העיקרית שבעלי מאד מאד מתנגד להשאיר אותה כי היא מאד חכמה ורק "טיפשים" נשארים שנה נוספת זה גורם לנו למתח ועצבנות אנו מתווכחים ולפעמים שקול נשמע מעבר לחדר והילדה מרגישה ושומעת אני יודעת שאנחנו טועים אבל אני כבר לא יכולה להתמודד עם בעלי הוא לא טיפוס שמתערב אבל הפעם הוא יוצא מגידרו ולא מפסיק להגיד את דעתו יהיה מה שיהיה היא עולה לא' גם אם "נתגרש". אני מאד מתוסכלת קרוב לשבוע שאני לא אוכלת לא ישנה טוב זה משפיע עליי מאד היא ביתי הבכורה וחשוב לי לא לטעות בדרך עד היום עשיתי הכל נכון ויצאה לי ילדה נהדרת ושובה וחכמה מאד עם כל מי שהתייעצתי חברות מורות, פסיכולוגיים, אנשי מקצוע וכמובן עם הסגל בגן וגם עם הורים שהשאירו את ילדם שנה נוספת כולם אמרו לי להשאיר אותה ותחושת הבטן שלי אומרת אותו דבר. פשוט משהו בלב ככה צובט ואני מתוסכלת מההתלבטות.
אנא עיזרי לי דחוף כי אני כבר מיואשת... תודה ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי כיתה א' או בזוגיות?
סמדר ריינר13/05/2010שלום ימית,
לפי מה שאת מציגה אין לך התלבטות לגבי השארת הילדה בגן, אלא יש קושי בהגעה להסכמה ביניכם כבני זוג. עצם המצב שמגיעים לאולטימטום כזה, של "נתגרש" ואי אפשר לנהל דיאלוג, מראה שייתכן והבעיה לא קשורה בכלל לילדה.
אני לא מכירה אותכם, וגם את רוב הפרטים כתבת על הילדה ולא על הזוגיות שלכם. האם תמיד הויכוחים מגיעים למצב כזה? איך התקשורת ביניכם בדרך כלל, והיחסים בכלל?
יכול להיות שזה נושא להתייעצות בנושא זוגיות ולא להתייעצות על ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
ימית14/05/2010בד"כ אנו פותרים דילמות אחרות בצורה שונה בעלי פחות מעורב ממה שקורה עם הבנות הוא לא מחליט בד"כ כששואלים אותו הוא תמיד אומר "מה שאמא אמרה" אין לו תמיד דעות איך לטפל בבנות איך לחנך מה יאכלו הוא מסתמך תמיד על שיקול דעתי והאינטואיציות האימהיות שלי והוא תמיד אומר שהן ככה בזכותי וכך גם כל סביבתי משפחה וחברים יודעים שאם הטיפול היה בידיו הן היו שונות לחלוטין בעלי לא יושב איתן במשחקים ובהכנת חוברות לא מקדם אותם הוא משחק איתם משחקים ילדותיים הולך לפארק איתן מפנק בקישקושים אפילו לא מתנות בעלות מחשבה.
ככה הוא בגלל זה אני מופתעת מהתגובה שלו הרי הוא לא מכיר את היכולות של הבת שלי ועד כמה היא רגישה ואיזה קושי יש לה בלהיפרד בבוקר כי הוא לא לוקח אותה לגן (הוא יוצא מוקדם) גם לא מחזיר מהגן אין לו מושג בשבילו היא מושלמת והכי חכמה כי מאד מתמרנת ומאלטרת אז זה מעיד על סוג של חכמה אך הדרך שלה היא המון מניפולציות וככה זה נראה למי שלא מכיר אותה שהיא אובר חכמה אך אני יודעת שאם תעלה לא' תהיה לה נפילת מתח כזו שתתפוצץ לנו בפנים
אני ובעלי מדברים על הכל מבלים ביחד צוחקים אך כמו כולם גם מתווכחים לפעמים אנו ביחד כבר 14 שנה מהיום שהכרנו . ואני הדומיננטית יותר
תודה שאלותייך היו במקום כנראה שלא דיברתי מספיק על הזוגיות שלנו... ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר14/05/2010ימית היקרה,
יכול להיות שהגעתם למצב שמה שעבד עד עכשיו לא עובד יותר. יכול להיות שהמקרה הזה חריג ויכול להיות שהוא "מקרה מבחן" שדרכו בעלך מסמן לך (ולא בהכרח בצורה שמודעת לכל המשמעות של זה) שמה שהיה עד עכשיו לא מתאים לו יותר. מה שהיה עד עכשיו היה כנראה נוח לשני הצדדים, הוא היה פטור מהחלטות קשות, כל מיני סוגים של דילמות ואחריות, להיות ה"רע" שאומר לא וכו', ואת אומנם החזקת הרבה דברים לבד אבל דברים נעשו בדרך שלך והוא לא הפריע. פה יש הפרה של האיזון הזה שהחזיק הרבה שנים מעמד, ואולי זו הזדמנות לצמיחה עבור שניכם לראות איך אפשר למצוא דרך לפתור בעיות בשניים, להכיר במורכבות הריגשית של כל החלטה, ובכל מיני היבטים שלה, שכשאנחנו מקבלים החלטות לבד אנחנו מצליחים יותר טוב להדחיק, וכשאנחנו בשניים השני מחזיק לפעמים רגש שלא נעים לנו ומכריח אותנו להתייחס אליו. בעלך, למשל במקרה הזה מחזיק מאוד חזק את העלבון על כך שהילדה שלכם, מקסימה ככל שתהיה, כרגע לפחות היא לא כמו כולם ולא יכולה לעלות לכיתה א'. זה עלבון שאת לא מתייחסת אליו כרגע, אולי כי את רואה את התמונה היותר רחבה ואולי כי את מבינה שזה לא פרקטי להתעכב על כך, ובתור מקבלת ההחלטות הראשית בבית את רגילה להסתכל על מה שפרקטי ופחות על דברים אחרים, אני לא יודעת.
בכל אופן את הצגת את השאלה כהתלבטות אבל אין כרגע מצב של התלבטות - את מקובעת בדעתך והוא מקובע בדעתו, זו לא ההגדרה של התלבטות. אין כאן ממש התלבטות אלא החלטה מנומקת היטב שצד אחד לא מסוגל ריגשית לקבל אותה.
לדעתי, אפילו שהזוגיות שלכם הייתה מצויינת עד עתה שווה ללכת ולבדוק את תהליכי קבלת ההחלטות אצלכם בייעוץ מסודר, כי זה הקושי, אין כאן התלבטות אמיתית לגבי הילדה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמשך
ימית14/05/2010תודה סמדר
ייתכן מאד ואת צודקת אעם יזה יועץ אני יכולה להתייעץ באזור הדרום שאת מכירה שיוכל לעזור לי בסוגייה הקשה הזו. (ב"ש והסביבה)
בנתיים בעלי קצת מתנדנד הוא מתחיל לקבל כמה הטפות מכל כיוון אני מאד מקווה ורוצה שיתן לי לפעול לפי האינטואיציות האימהיות שלי ותחושת הבטן החזקה שיש לי תאמיני לי שזה כמו תינוק בבטן, כולי תקווה שנגיע לעמק השווה ונקבל החלטה שתיהיה מתאימה לשתינו, יתכן מאד שזה מה שהוא מרגיש סוג של עלבון אבל זה ממש לא יהיה כך אני לא יתן לזה להשפיע עליו עד כדי כך.
בכל אופןתודה רבה ואם יש לך טלפון של יועץ שיעזור לי אשמח לקבל.
תודה ושבת שלום ימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר14/05/2010שלום ימית,
באופן אישי אני לא מכירה באיזור באר שבע, אבל את יכולה לחפש בגוגל את האתר של האגודה לטיפול זוגי ומשפחתי, יש להם את רשימת המוסמכים שלהם כולל כתובות וטלפונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
ימית14/05/2010בד"כ אנו פותרים דילמות אחרות בצורה שונה בעלי פחות מעורב ממה שקורה עם הבנות הוא לא מחליט בד"כ כששואלים אותו הוא תמיד אומר "מה שאמא אמרה" אין לו תמיד דעות איך לטפל בבנות איך לחנך מה יאכלו הוא מסתמך תמיד על שיקול דעתי והאינטואיציות האימהיות שלי והוא תמיד אומר שהן ככה בזכותי וכך גם כל סביבתי משפחה וחברים יודעים שאם הטיפול היה בידיו הן היו שונות לחלוטין בעלי לא יושב איתן במשחקים ובהכנת חוברות לא מקדם אותם הוא משחק איתם משחקים ילדותיים הולך לפארק איתן מפנק בקישקושים אפילו לא מתנות בעלות מחשבה.
ככה הוא בגלל זה אני מופתעת מהתגובה שלו הרי הוא לא מכיר את היכולות של הבת שלי ועד כמה היא רגישה ואיזה קושי יש לה בלהיפרד בבוקר כי הוא לא לוקח אותה לגן (הוא יוצא מוקדם) גם לא מחזיר מהגן אין לו מושג בשבילו היא מושלמת והכי חכמה כי מאד מתמרנת ומאלטרת אז זה מעיד על סוג של חכמה אך הדרך שלה היא המון מניפולציות וככה זה נראה למי שלא מכיר אותה שהיא אובר חכמה אך אני יודעת שאם תעלה לא' תהיה לה נפילת מתח כזו שתתפוצץ לנו בפנים
אני ובעלי מדברים על הכל מבלים ביחד צוחקים אך כמו כולם גם מתווכחים לפעמים אנו ביחד כבר 14 שנה מהיום שהכרנו . ואני הדומיננטית יותר
תודה שאלותייך היו במקום כנראה שלא דיברתי מספיק על הזוגיות שלנו... ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)