מחלה קשה של סבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחלה קשה של סבא
    טל
    13/05/2010

שלום,
    אבי חולה במחלה קשה וימיו ספורים (חודשים )- כשהוא היה מאושפז בבית חולים ילדי (10 8 6 ו שנים) ידעו שסבא לא מרגיש טוב ומטפלים בו בבית חולים, עתה הוא בבית ועומד להתחיל טיפולים שישפיעו עליו פיזית (עד עתה מבחינה חיצונית לא בולטת מחלתו - פרט לתשישיות).
    שאלתי היא איך ובעיקר באיזה שלב עלי להכין אותם.
    האם לא לומר דבר ולענות לשאלות כשתעלנה או להתחיל לעדכן אותם?
    הם רגילים להפגש עם סבא וסבתא בביתם כמעט כל שבת - לארוחת בוקר שהפכה למסורתית, והקשר ביניהם טוב (לא בטוחה אם המפגשים בשבת ימשכו באותה תדירות)
    כמו כן ברוב המקרים אני מצליחה "לשמור" את הבכי ללילה כשהילדים ישנים - אבל יוצא להם לראות אותי עם עיניים אדומות - הרי אומרים שילדים חכמים ויכולים להרגיש שמשהו קורה - לא רוצה שיחשבו שמסתירים מפניהם משהו...
    זהו המות הראשון במשפחה הקרובה, אני מבולבלת ואובדת עצות - אודה לעזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלה קשה של סבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלה קשה של הסבא

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום טל,
    את אכן צודקת, ילדים מרגישים. ולכן כדאי בהדרגתיות למסור להם יותר פרטים. כל אחד בהתאם לגילו. אפשר לספר להם שהוא חולה מאוד, ושיתחיל בקרוב טיפולים ולכן הוא ייראה שונה. ניתן לפרט להם איך הוא ייראה (נשירת שיער למשל) במיוחד מאחר ובלאו הכי הם ייתקלו בזה. לבן הגדול אפשר למסור פרטים יותר מדוייקים לגבי שם המחלה ומהות הטיפולים. אם הם שואלים שאלות נוספות מעבר לפירוט - יש לומר להם את האמת, וללוות אותם ריגשית , כלומר זה לא רק מסירת העובדות שמשנה פה אלא היכולת לדבר על העצב והחששות שהמידע גורם.
    כרגע אני מבינה שהוא לא ממש על ערש דווי, ולכן אין לדעתי טעם וסיבה להכין אותם למוות, אלא אם הם שואלים. על כך יש לדבר בשלבים יותר מאוחרים, מהתאור הקצר שהבאת אני לא בטוחה שזה רלוונטי כרגע.
    כשזה יהיה רלוונטי, צריך לשקול בהתאם למצב לאפשר להם להיפרד ממנו (אם הוא בהכרה, ואם הוא והם מעוניינים בזה).
    נראה לי טל, שאתם ממש לא שם עדיין, אדם שיש לו עוד מספר חודשים וגם מושקעים בו טיפולים, הוא גם אדם שאולי עוד יש תקווה לגביו, יכול להיות שגם אתם המבוגרים קצת מבוהלים ואולי עוד לא עיכלתם את המידע עד הסוף, ולא בטוח שכרגע זה כל כך דרמטי עד שצריכים להיכנס למושגים של "מוות ראשון במשפחה". ייתכן ואתם הולכים להיכנס לשגרת טיפולים וליווי במחלה שתימשך עוד זמן מה, לכן נסו לקחת כל שלב בעיתו ולא לרוץ קדימה מדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טל
    14/05/2010

את מאוד צודקת סמדר, אנחנו המבוגרים מבוהלים מאוד - בעקר משום שהובהר לנו שזה עניין של זמן (אין מרפא למחלה)
    הצלחת לעשות לי קצת סדר ולהכנס לפרופורציות, אני אעדכן אותם שלב שלב במינימום המידע הנדרש ואהיה רגישה לתגובתם ושאלותיהם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ושיהיה לכם קל כמה שניתן...

סמדר ריינר
    14/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו