כיצד להפרד נכון בגן ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיצד להפרד נכון בגן ?
    מנדולינה
    14/05/2010

שלום רב,
    בתי בת 1 שנה וחמישה חודשים והשבוע התחלתי בתהליך קליטה בגן . הילדה נבונה בעלת אוצר מילים גדול יחסית לגילה , מתהלכת ,ומסוגלת לדרוש דברים בסיסיים כמו בקבוק ומאכלים שונים כשהיא רעבה , ואף כבר קוראת לאנשי הצוות בשמם .. בקבוצה 7 ילדים סה"כ על 3 אנשי צוות , 2 מהן מאד מאד חמות , שלישית נעימה אבל לא ממש מחוברת ..
    אנו מקפידים על קליטה הדרגתית , נשארים קרוב לשעה בבוקר , משחקים עימה או יושבים קצת בצד פעם אני פעם בן הזוג ) נפרדים , מנשקים ולא נעלמים ומעבירים במלל מסר ברור שאנו הולכים ומי יבוא כל יום לאסוף . נכון לעכשיו מקסימום השעות שהקטנטונת בגן הוא כמעט 4 שעות ; טרם השארתי אותה ליום מלא כולל שינה אז עושים שמיניות באוויר ונעזרים בסביבתה הקרובה סבים סבתות עד שתסתגל היטב ותוכל להמשיך לישון

הפרידה בבוקר מעט קשה ויש בכי ( נורמלי כמובן ) ; למיטב הבנתי , עלי להיות ברורה כאשר אני יוצאת ולא לזגזג ( ללכת לחזור ) . כשהיא בוכה , מייד הגננת אוספת ומרגיעה ,מחבקת ומלטפת אבל אני יוצאת לעבודה וילדתי בוכה , לא בפניקה ( לעומת אחרים בגן ) אבל בכל זאת בוכה וברור לי שהיא במצוקה .
    מהגן מדווחים לי שתוך כמה דקות היא חדלה מלבכות וחוזרת לשחק ולפעילויות קטנות שעושים בגן .
    וכעת יש לי ספקות באשר לאיך נהגתי עד עכשיו : מה נכון איפה לעשות ? האם בכל זאת ללכת כאשר היא בוכה או ללהשאר , להרגיע ולהפרד שוב ? הרי זה יכול לחזור על עצמו שוב ושוב ואני לא אצא מהגן ?
    אודה לתשובה , ברצוני לעשות את הטוב ביותר עבור בתי

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד להפרד נכון בגן ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להיפרד נכון בגן

סמדר ריינר
    14/05/2010

שלום לך,
    עשית נכון עד עכשיו, וכדאי שתמשיכי בדרך הזו. זה שהילדה בוכה זה לא שמה שיעזור זה שאת תחזרי אליה. כנראה הפרידה קשה לשתיכן, היא צריכה להרגיש שהפרידה בסדר עבורך וזה מה שייתן לה את היכולת להיפרד בעצמה. חזרה שלך אליה, גורמת לה להבין שאם תבכה היא יכולה למנוע את הפרידה לעולמים, זה רק יגביר את הבכי וזה גם לא נכון ולא תואם התפתחות ומציאות. אם היא לא הייתה נרגעת אחר כך כל היום, זה היה סיפור אחר, אבל כדי להתפנות לענייניה ולהתפתחות שלה את חייבת לשחרר אותה ולהאמין שבסך הכל טוב לה, לא כדאי ללכת אחורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו