לא רוצה לשמוע סיפור

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא רוצה לשמוע סיפור
    חופית
    15/05/2010

שלום, ביתי בת שנה וחצי. תמיד אהבה לשמוע סיפורים שאני מקריאה לה (אני מקריאה לה בצורה מעניינת) ולאחרונה לא נותנת לי להקריא לה, מתעצבנת, ורוצה לבד להחזיק את הספר ומנסה לסגור את הספר תוך כדי שאני מנסה להקריא לה. אני יודעת שעכשיו היא בתקופה לא קלה (יש לה אח חדש בן חודש וחצי). מה ניתן לעשות - אני לא מעוניינת לדלג על שלב הסיפור של לפני השינה. האם לנסות להמשיך למרות ששום הקראת סיפור לא יוצא מהתהליך?האם לתת לה סתם להעביר דפים ולשתף איתה פעולה? בקיצור, מה עושים? חסר לי הזמן הזה איתה!
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לשמוע סיפור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רוצה לשמוע סיפור

סמדר ריינר
    15/05/2010

שלום חופית,
    אולי זה לא שהיא לא רוצה לשמוע אלא אולי היא רוצה להיות עצמאית, ולקרוא לבד, למרות שהיא לא יכולה. תנסי לראות איך את יכולה לזרום איתה בצורה יצירתית. אולי תתני לה להחזיק כך שהיא תוכל להיות שותפה, אולי תתני לה להמציא חלק מהסיפור בעצמה, נסי לא להיות נוקשה, זה לא תהליך לימודי. לימוד והשכלה הם לא מטרת התהליך של קריאת סיפור לפני השינה, אלא הכנה לפרידת הלילה בצורה של קשר נעים עם ההורה והזדמנות לעיבוד פחדים והרגעה לפני הלילה. כך שמה שחשוב זה הקשר שנוצר ביניכם בזמן האשכבה לישון ולא התוכן של הסיפור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לשמוע סיפור

חופית
    16/05/2010

כן, זה די ברור לי שיש לה רצון להיות עצמאית. היא אומרת "אני" ו"תביאי לי קצת". ניסיתי יצירתיות אבל היא לא נותנת לי בכלל ל"הפריע" לה. היא רוצה להחזיק לבד, לשבת לבד (לא עליי או משהו כזה), לקרוא לבד ולדפדף לבד. רק שאני אשב לידה. כיף לי וסבבה עם זה רק שהייתי רוצה לפחות שתיתן לי לנסות לדבר איתה על הספר כדי שיהיה עניין ושתוכל משם לפתח דמיון משל עצמה. אם ישלך רעיון אשמח לשמוע.
    אציין רק שכמעט אפשר לשוחח איתה שיחה של ממש - יחסית לגיל שנה וחצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לשמוע סיפור

סמדר ריינר
    16/05/2010

שלום חופית,
    תראי, כרגע זה לא הולך, זה לא מה שמעניין אותה. תנסי להתייחס למה שכן מעניין אותה - תני לה חיזוק על כך שהיא עושה לבד, מחזיקה לבד, מדפדפת לבד, תהייי עסוקה בלהתפעל מזה, ותוותרי קצת על המטרות החינוכיות שלך, לכמה זמן, זה לא ילך אחרת. היא צריכה להרגיש שזה שלה כדי שתוכל להנות מזה. חכי שתבוא ממנה בקשה לדעת מה כתוב, גם אם ייקח הרבה זמן עד שזה יקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העצה!

חופית
    18/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה...

סמדר ריינר
    19/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו