מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובדת עצות...מיכל15/05/2010
שלום רב,
בתי בת ה-15 מתקשרת אלי בלי סוף.
מבקשת לדעת היכן אני, מה אני עושה, והאם הכל בסדר.
כשאני יוצאת בבוקר לעבודה, היא מבקשת שאודיע לה שהגעתי...
וכשאני יוצאת מהעבודה חזרה הבייתה, היא מבקשת שאודיע לה ... כך היא יודעת פחות או יותר מתי אגיע הבייתה, ואם אני מאחרת בדקה וחצי היא מתקשרת לשאול אותי היכן אני ואם הכל בסדר.
כשאני יוצאת לבילויים עם בעלי (אבא שלה) או עם חברות, היא מתקשרת אלי בכל מיני תרוצים ושואלת שאלות סתמיות ואפילו טפשיות לפעמים, רק על מנת לשמוע אותי.
בחודשיים האחרונים זה הפך לבלתי נסבל. תדירות השיחות ו/או הודעות הSMS ממנה מגיעות לכל רבע שעה בממוצע. יכול להיות כל 10 דקות עד חצי שעה...
בנוסף, היא לוקחת על עצמה אחריות הרבה מעבר למה שנערה בגילה אמורה לקחת.
היא טרודה בעיניינים של מבוגרים ולא בעיניינים של בני גילה.
היא שוכחת לפעמים שאני האמא והיא הילדה....בפירוש מנהלת לי את החיים.
נסיתי לשוחח איתה בנועם, ניסיתי בכעס, ניסיתי להגיע איתה להסכמים על תדירות השיחות וההודעות, ניסיתי להתעלם מהשיחות שלה, אבל היא לא מפסיקה לצלצל עד שאענה........וכל זה לא עוזר.
אני לא יודעת מה עלי לעשות? האם להתעלם מהשיחות שלה?
האם לענות בסבלנות לכל טלפון...ולקוות שזה יחלוף מעצמו...??
האם תופעה כזו מוכרת ואופיינית לגיל ההתבגרות , או שעלינו לפנות לייעוץ פסיכולוגי מסודר ואולי אף להתחיל איתה טיפול?
אודה לכן על התשובות..
מיכל
אמא על סף ייאוש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עיצות
סמדר ריינר15/05/2010שלום מיכל,
זו לא התנהגות אופיינית לגיל ההתבגרות, אלא התנהגות שמעידה על חרדה רבה שבה נתונה ביתך מסיבה כלשהי. נראה שהתופעה אינטנסיבית ומפריעה מאוד לך, ואני מניחה שאם ביתך עסוקה כל הזמן בקשר איתך באופן הזה - ייתכן שהיא גם פחות פנויה לדברים אחרים - חברים? חברות? לימודים? לכן נראה לי שכדאי אכן לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך...
מיכל16/05/2010נפנה לייעוץ באזור מגורינו.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)