תוכי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תוכי
    עדנה
    15/05/2010

ילדתי את בני ה3 לפני 3 חודשים.יש לנו תוכי בבית וכשהתינוק נולד הסברתי לבני בן ה11 שנצטרך להוציא את התוכי לכמה זמן.הוא לא ממש אהב את הרעיון אבל הסכים בכל זאת והבטחתי לו שבגיל 3 חודשים נחזיר אותו.יש לציין שהתוכי הועבר לדודים שיש להם חצר,מקום שהבן שלי מרגיש שם בבית והוא רואה את התוכי לעיתים קרובות.עכשיו כשהגיע הזמן שהתוכי צריך לחזור הביתה ,בני מאד לוחץ בענין ובצדק-הוא אומר שהוא מתגעגע אליו וכו-ואני ככה מנסה למשוך את הזמן ופשוט ממש לא בא לי שהתוכי יחזור.מצד שני אני מרחמת עליו ולא רוצה לעשות לו עוולכי גם ככה קצת קשה לו עם הולדת הבן.רציתי לדעת את דעתכם האם לא מוממלץ דוקא עכשיו להשאיר את התוכי שם או שאולי זו דוקא הזדמנות ואם כן מה עלי להגיד לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוכי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכי

סמדר ריינר
    15/05/2010

שלום הילה,
    אני לא מבינה בענייני תוכים, אבל בהפרת הבטחות כן. לא מומלץ להפר הבטחות לכל אדם וגם לא לילד שלנו, מכמה סיבות: א. מתן דוגמא אישית- באופן הזה את עלולה לאבד בסיס מוסרי לציפייה שלך שהילד שלך לא יפר הבטחות מולך בעתיד. קחי בחשבון שהוא עוד מעט נכנס לגיל ההתבגרות, ומאד תירצי לדעת שאת יכולה לישון בשקט ולסמוך על ההבטחות שלו בעניינים שונים, וכאן את שומטת את הבסיס לעניין הזה בעצמך.
    ב. איבוד האמון של בנך בך. בעתיד, גם אם מאוד תירצי הוא עלול לא להאמין להבטחות שלך, והדבר יקשה עלייך להשיג את שיתוף הפעולה שלו בנושאים שונים.

מעבר לנושא של הפרת הבטחה, בנך, כמו שאת מבינה בעצמך, עובר תקופה לא קלה בהסתגלות לאח חדש ולשינוי הקשר איתך, לא הייתי לוקחת את אחד הדברים שהוא קשור אליהם ובונה עליהם ומשחקת איתו.

לפעמים אנחנו כהורים נאלצים להפר הבטחות, כאשר באמת נבצר מאיתנו למלאן. במקרה כזה, צריך לערוך שיחה או לפעמים מספר שיחות של הסבר, למצוא דרך לפצות, לתת מקום לכאב, לאכזבה ולכעס שנוצרו עקב אי מילוי ההבטחה.

כאן, לא נשמע לי שזה מקרה כזה, ולא נראה לי שזה שווה את הנזק שזה יוצר. לי נראה ששווה להחזיר את התוכי וזהו, מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתוכי

עדנה
    16/05/2010

תודה על התשובה .זו היתה הרגשתי...כנראה שהייתי צריכ לשמוע את זה...
    הערכתי לתשובות המהירות-תענוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו