מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסתגלות בגני עירייהרונית26/10/2007
שלום, שאלה לגבי בני בן שלוש ושמונה חודשים, הוא נכנס למסגרת ראשונה בגיל שנתיים ושבע חודשים עד אז היה איתי בבית הוא ילד ראשון שלי, לאחר מכן הכנסתי אותו לגן ילדים פרטי ששם היו רק 12 ילדים,לאחר מכן התלבטתי מאוד איפה לרשום אותו בגן פרטי או בגן עירייה, בסוף החלטתי גן עירייה יש לציין שהילד שלי זקוק לתשומת לב כל הזמן!! עד כדי כך שקשה לי לצפות בתוכנית טלויזיה תמיד מדבר איתי באמצע, יש לו ימים והוא אומר לי לא רוצה ללכת לגן יואב מציק לי ביקשתי מהגננת לתת לו תשומת לב וכנראה היא לא נותנת לו מספיק אני הרי מכירה אותו ברגע שנותנים לו תשומת לב הוא מרגיש רצוי שייך וזה תורם לו גם מבחינת בטחון עצמו אבל יש עוד בגן 35 ילדים ויש עוד ילדים,יכול להיות שהיא לא נותנת לו מספיק תשומת לב וזה משגע אותו, יש לציין שיש ימים שהוא חוזר מאושר ושר ושמח הוא נמצא בגן עד השעה 15 ורבע בערך אני באה. קשה לו גם לתקשר מילולית הוא לא מדבר פתאום שותק ועושה פרצופים קשה לו לתקשר לקרוא לחברים ליזום הגננת בגן הראשון אמרה לי בגלל שאני לא מציבה לו גבולות הוא לא מרגיש בטוח בעצמי בעבר נכנעתי לו אבל היום אם יש משהו שאני רוצה אני לא מוותרת לו כי אז באמת הוא ירגיש שאין לו על מי לסמוך וילד זקוק להצבת גבולות שאלתי היא האם לתת צ'אנס לגננת בגן העירייה, או להעבירו לגן פרטי אבל בגן פרטי יש גם 35 ילדים אבל מחולקים לשתי קבוצות אבל בתוך קבוצה קטנה יש גם 15 ילדים ותמיד הילד שלי ימצא משהו שמישהו מציק לו היום הוא אומר לי יואב מציק לי אני לא רוצה ללכת לגן מה שאני יעשה זה אני ישתף את הגננת במה שהוא אומר לי , בלי שום קשר לכלום ועשיתי משהו חכם הזמנתי אלינו כמה ילדים מהגן שיתרגל אליהם ויהיה לו איתם אינטרקציה ושיגיע לגן הם בטח ידברו בגן וככה זה נעשה באמת אבל הגננת אומרת לי שאיתה הוא לא מדבר זה מאוד מטרידדד אותי מכיון שאם היתה נותנת לו טיפה של תשומת לב עוד קצת כמו שביקשתי בצורה עדינה הוא היה מדבר איתה מה לדעתך כדאי להשאירו בגן ולעזור לו להתמודד מבחינה חברתית מכיון שגן עירייה ההתפתחות שם טובה מאוד ויש פיקוח ואילו בגן פרטי אין עם מי לדבר מעבר לגננת אודה לך על התשובה אני כמובן לא רוצה לעשות שום צעד קיצוני אני רוצה לעזור לו במשך חודשיים כמעט לא דיבר בגן והבן שלי דברן גדול והיום הגננת אמרה לי שהוא קצת מדבר . דיברתי עם הגננת איזה 3 פעמים ככה בעמידה שתשים לב אליו הוא זקוק לתשומת לב אבל גם הבן שלי צריך לדעת שלא כל העולם סובב סביבו וצריך להכיר במציאותזו מצד שני אני מרגישה שיש ימים שקשה לו וזה כואב לי פעם הצצתי עליו בחצר איך הוא שיחק עם הילדים הוא היה בצהרונית באותו גן זה היה לפני שהזמנו א הילדים אלינו הביתה הוא עמד בצד והאשה מהצהרונית לא אמרה לי בוא תשחק נתנה לו לעמוד כמו גולם למחרת ביפרתי בעדינות לגננת וביקשתי לשים לב אליו יותר לתת לותשומת לב אבל עד היום הוא לא מדבר איתה זה מעצבן אותי יש ימים שהילד שלי אמר לי יאללה רוצה לגן. אני מבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכרה במציאות
שרון באומל28/10/2007שלום רונית
מסיבה כלשהיא נראה לי שבנך עוד לא השלים את תהליך הפרידה ומתקשה לקבל את המציאות והנפרדות. ילד בגילו כבר אמור להבין שהוא יישות נפרדת ועצמאית בעולם, ושהאנשים הסובבים אותו הינם יישויות עצמאיות ונפרדות, בעלות צרכים ורצונות משלהן. נשמע שהן בבית והן בגן, תהליך זה לא הושלם. לפיכך, אני ממליצה להיוועץ באיש מקצוע באיזור מגורייך שידריך ויכוון אתכם ואת הילד להשלמת תהליך הנפרדות והעצמאות.
לא הייתי מעבירה אותו לגן פרטי בחזרה, כי אני חושבת שגם שם הוא ייתקל בקושי דומה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שרון יש לי שאלה נוספת דחופה!!!
רונית01/11/2007היי, קודם כל תודה על התשובה לדעתי בני השלים את תהליך הפרידה הוא נפרד ממני כמו בוגר שהוא היה קטן קצת יותר אני מדברת על גיל שלוש שהייתי צריכה לרדת אפילו לרגע למכולת הסברתי לו אמא הולכת ואני חוזרת, אפילו שיחקתי איתו במשחקים על זה עד שיתרגל והכנסתי לו לראש יופי לתת מודע שלו ברגע שאמא הולכת היא תמיד חוזרת,, חשוב לי לציין שבגן העירייה בעלי נפרד ממנו והוא אומר לי שהוא נפרד ממנו יפה מאוד , ולפעמים אני לוקחת אותו כשאני יכולה כמובן והוא נפרד ממני בצורה בוגרת , היום ממש היום חשבתי לעצמי אם ארשום אותו לחוג ולא משנה מה ותהיה לו אינטראקציה עם ילדים חוץ מהילדים בגן אולי הוא יפתח קצת רשמתי אותו לחוג אורגנית כן בגיל זה הייתי בשיעור הראשון והיה נחמד ובשיעור הראשון היתה רק ילדה אחתתת מכיון שרק בשיעור השני יהיו עוד ילדים וכשהמורה דיברה איתו ושאלה אותו שאלות ואני הייתי מאחוריו הוא ענה לה בלחש בחוסר ביטחון כזה לאורך כל השיעור , ממש כואב לי הלב אם כל האהבה ואם כל החום במקום שיהיה לו ביטחון עצמי הוא נהיה מופנם וסגור בחברת אחרים וזה ממש כואב לי מעבר לאיש מקצוע וכו' חוג כרגע מתאים לו או שזה אולי גם מלחיץ אותו מספיק יש לו להתמודד בגן. תודה על התשובה מראש . ואיך הגננת תגרום לילד לדבר בקול רם רק בזה שהיא תעניק לו ביטחון או שכדאי לקחת את הילד לפסיכולוג לאבחנה מקצועית זה נראה לי יכול להימשך גם שנה....אני לא מלחיצה את הילד. ביי ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב יש לי עוד שאלה ראו תודה
רונית03/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)