מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות על המוות מילד בן 4אושרת12/04/2007
שלום, אני חדשה פה בפורום רציתי לשאול שאלה :
בני בן ארבע וקצת הוא עבר מחלת ילדים מאוד קשה והיה מאושפז בבית החולים תקופה לא קצרה
בערך כ- שבועיים .
מאז מידי פעם הוא שואל הרבה מאוד שאלות: על מה זה למות? ולאן הולכים? ומה יש בשמים?
ואפילו מתחיל לבכות שהוא לא רוצה למות .
השאלה שלי מה עושים או יותר נכון מה עונים לילד , חשוב לציין שהוא לא שואל את השאלות האלו כל הזמן , מידי כמה שבועות הוא נזכר ושואל .
נורא קשה לי כי כל התשובות שלי גוררות אחריהן שאלות קשות יותר מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על המוות
שרון באומל13/04/2007שלום לך.
אין ספק שבנך עבר חווייה לא פשוטה והיא עדיין לא ברורה לו. הייתי מציעה לדבר עימו בכנות ובשפה שהוא יבין. הייתי מציעה לומר לו שהוא היה חולה והיה בבית חולים וששהשהיה בבית חולים מעוררת כל מני רגשות, כמו פחד. אבל, שעכשיו הוא בריא, ושבבית חולים עוזרים לאנשים חולים להיות בריאים. אני מציעה לתת לגיטימציה לתחושת הפחד ולתת לו לדבר עליה, ועם זאת להרגיע, גם לגבי העתיד, שאם הוא או מישהו אחר קרוב יהיה חולה, תמיד יהיו רופאים שיעזרו לו להרגיש יותר טוב ולהבריא.
לגבי השאלות על המוות: ילדים בגיל הזה נחשפים יותר ויותר למוות, ומתחילים להבין שלחיים יש סוף. כמובן, ההבנה הזו מוגבלת ומותאמת לגיל. אני חושבת שהשאלות של הילד שלך קשורות למחלה שלו ולחוויית השהייה בבית החולים. לכן, הייתי מספרת משהו על המוות, בשפה פשוטה. לדוגמא: שלפעמים יש חיות או אנשים שהם מאוד זקנים או מאוד חולים ואז הם הולכים למקום בשמיים ששם הם יוכלו להרגיש יותר טוב. עם זאת, להדגיש לו שזה לא המקרה שלו.
הייתי ממליצה לחפש ספר בנושא ולהקריא לו.
אני מדגישה שהשאלות של הבן שלך מאוד לגיטימיות, גם מבחינה התפתחותית וגם מבחינה אישית. ילדים רבים בגיל הזה משחקים בחיה הטורפת חיה אחרת; נתקלים בחתול מת ברחוב; חווים פרידה מבע"ח או מקרוב משפחה שמת וזה בסדר לשחשוף אותם, במידה מוגבלת לחלק הזה של החיים.
שיהיה בהצלחה.
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)