גמילה מחיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    שירי
    17/05/2010

שלום,
    בתי בת שנתיים וחודש, התחלנו את תהליך הגמילה לפני חודש בערך ביוזמתה כשביקשה לעשות פיפי בשירותים כמו אבא ואמא. בהתחלה הורדנו את החיתול רק בבית לפני הגן ואחרי ולפני שבוע הורדנו את החיתול גם בגן וגם בחוץ כיום היא עם חיתול רק בשינה או כשהיא ממש מתעקשת לשים חיתול.
    בתי היא ילדה ששותה המון מים כך שכמעט כל פעם שהיא יושבת בשירותים יש לה פיפי אני מתזכרת אותה בערך כל 45 דקות אבל עדיין יש לה פיספוסים במיוחד בגן ששם פחות שואלים אותה אם היא צריכה פיפי.
    לגבי הקקי זה יותר מסובך היא עשתה קקי בשירותים מספר פעמים (פעם אחת גם בתחתונים), בגן היא מבקשת חיתול ואז עושה קקי אבל יש לי הרגשה שהיא עושה פחות קקי.
    היום בבוקר היא עשתה פיפי בשירותים ואח"כ גם על הריצפה ואז ביקשה חיתול כך שלגן היא הלכה עם חיתול.
    אני לא מתווכחת איתה ואם היא רוצה חיתול אני שמה לה- האם אני פועלת נכון? והאם אני צריכה לתזכר אותה לגבי הפיפי?
    לגבי הקקי מה לעשות איך אפשר לגרום לה לעשות בשירותים ולא להתאפק? אני יושבת איתה בשירותים ומקריאה לה סיפור כדי שתשב אבל היא לא עושה.

תודה רבה, שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/05/2010

שירי שלום,
    נשמע שאתן בדרך הנכונה. הגמילה מתקדמת כפי המצופה. אפשר להדגיש יותר את המסר שהיא "נפרדה" מהחיתול, ולחזק אותה על היותה ילדה גדולה (את החיתול בשינה מומלץ להשאיר עוד לתקופה). כדאי בתקופה הראשונית להמשיך להזכיר לילדה ללכת לשירותים מדי כחצי שעה, ולעודד אותה לעשות כן.
    לגבי גמילה מקקי, לא תמיד זו "הולכת חלק" כמו בגמילה מפיפי. אני ממליצה לקרוא בעמוד שאלות נפוצות, הסבר מפורט יותר לגבי החלק הזה בחינוך לניקיון.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו