מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זלזול בהוריםאוראל17/05/2010
היי
יש לי 3 ילדים, אני מתייעצת לגבי 2 הגדולים 12, ו- 7 ב-3 חודשים האחרונים סיגלו לעצמם סגנון דיבור מאוד מזלזל כלפי, הם צועקים עלי, בבית בחברה כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעניהם או כאשר לא קיבלו את שביקשו. טון הדיבור גם אם הוא שקט הוא אירוני ומזלזל.
ניסיתי להמשיך ולדבר איתם בטון רגיל - במטרה שיראו איך אני פונה אליהם ואולי זה ייפסק אך לשווא.
כאשר אני שואלת למה הטון דיבור הזה אז הבן שלי עונה לי כי את מעצבנת אותי.
שאלתי חברות איך הן מתמודדות עם מצבים כאלה אז אצלהם זה לא קורה......
אני מתביישת ללכת איתם למקומות ציבוריים.
דוגמא: נסעתי איתם לעיר ישבנו לאכול פלאפל הצעתי שאקנה להם חצי מנה לכל אחד, שנהם קפצו בעצבנות מה פתאום מנה שלמה אנחנו רוצים בצעקות ובתנועת גוף מאוד מאיימת
מה עלי לעשות???
איך להחזיר את כבודי בעניהם???
כי אני אובדת עצות לחלוטין.
ויותר מזה אם גם השלישי שלי ילמד מהם אולי עלי להתפטר ממשרת האם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זלזול בהורים
סמדר ריינר17/05/2010שלום אוראל,
אולי יותר מהכל מה שמלמד על מקור הבעיה הוא משפט הסיום שלך"אולי עלי להתפטר" כאילו את יוצאת מתוך הנחה שאת עובדת אצל הילדים שלך...:-) ייתכן שאת לא משדרת די ביטחון עצמי כדי לקבל את המקום הראוי לך ומחכה לאישור מילדייך שאת אם טובה? האם את אם טובה רק כשהןם מרוצים, ומקבלים מנה שלמה פלאפל? אני יודעת שקצת עיוותתי את מה שאמרת וזה לא היה התוכן המדוייק אבל ייתכן שהתקבע בכל זאת דפוס כזה?
בכל אופן את מציינת שזה התחיל ב- 3 החודשים האחרונים, איך את מסבירה זאת? האם היה שינוי כלשהו אצלך או במשפחה שגרם לתופעה הזו להתפתח למרות שהיא לא הייתה קודם? האם איבדת את הביטחון מסיבה כלשהי, או נחלשת?
בכל אופן ייתכן שאת זקוקה לתמיכה כדי לשדר יותר סמכות. ברור שאם הם מתנהגים כך, הם לא יכולים לקבל את מבוקשם וחשוב מאוד להיות עיקבית בכך ולא לוותר וגם לא לחשוש מהם. לא נורא אם הם לא מרוצים, חשוב להבהיר להם שבדרך הזו לא יקבלו מה שהם רוצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוראל17/05/2010הי סמדר
למי עלי לפנות כדי לקבל הכוונה / תמיכה כפי שציינת,
אופירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר17/05/2010שלום אופירה,
את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי פתרונות של הדרכת הורים באיזור מגורייך, את יכולה גם לברר עם מכרים לגבי פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, כדי לקבל ממנו הדרכת הורים. את יכולה לברר גם דרך קופת החולים שלך לגבי רשימת מטפלים שעובדים עם הקופה המחיר מסובסד. במכבי ובכללית הרשימה מתפרסמת באתר האינטרנט שלהן ואת יכולה לפנות ישירות. כמו כן את יוכלה לברר בתחנה איזורית של בריאות הנפש מטעם משרד הבריאות באיזור מגרוייך, שם הטיפול הוא בחינם, אם כי עלולה להיות רשימת המתנה, וכן הטיפול מוגבל בזמן. (רשימה של המרפאות נמצאת באתר של משרד הבריאות).בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)