מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה קיצונית אצל בת 3אמא18/05/2010
בתי עוד חודשיים בת 3 עד לא מזמן ילדה סופר עצמאית (הורים היו ממש מקנאים בי שהיא לא תלותית), נרדמת בכוחות עצמה, פעילה לבד.
בחודש וחצי האחרון החלו לה פחדים שהתחילו בלילות ואט אט החלו גם במשך היום.
יש לציין כי מאותה תקופה החלה לישון בבית בשעות הצהריים שכן, יום הלימודים הארוך בגן קוצר ואני לוקחת אותה בשעה 13:00.
תחילה היה נראה שהיא מאוד נהנית מקרבתי, אך עד מהרבה החלה לפחד מהבית שלנו בטענה שיש דובים בבית (כל זה החל ששמעה רעשים של גרירות מבית השכנים בשעות הצהריים).
הסברתי שדובים חיים ביער ולא בבית של אנשים, עירבתי את הגננת שדיברה על כך יום יומיים ולמשך מספר ימים הדבר עזר, אולם עד מהרה הפחד חזר.
הילדה הפכה תלותית בצורה קיצונית, היום היא נרדמת רק שאנחנו לידה ולוקח לה 45 דקות להירדם גם שהיא מאוד מאוד עייפה. היא מתעוררת לפחות פעמיים בלילות בבקשה לחיבוק, או מים או כל תירוץ אחר
היא לא זזה בלעדיי במשך היום (ממש נדבקת לא מוכנה לעזוב אותי), אם אני מבקשת שתקח מוצץ מהחדר שלה היא לא מוכנה ללכת לבד , אני מלווה אותה לכל מקום, גם לשרותים (היתה עושה בעצמה בלי עזרה שלי בעבר), במקביל החל לברוח לה המון שתן בתחתונים (בשל הפחד ללכת לשרותים).
היא לא מוכנה לזוז ממני וזה קורה רק בבית שלנו (במקומות פתוחים היא עצמאית ולא תלותית).
אינני יודעת מה לעשות אני נואשת ומתחילה לאבד סבלנות.
היא ממש נדבקת אליי פיזית, לא מוכנה לשחק ולעשות שום דבר לבד, נושא ההרדמה הפך למייאש ומעיק.
עוד דבר, אני בהריון אך אינני חושבת שיש קשר משום שהיא מאוד ערוכה לכך, גם משום שאחותי ילדה לא מזמן וגם משום שהרבה חברות שלי בהריון והיא מדברת עם אחיהם על כך מנשקת לי את הבטן ומקבלת המון תשומת לב ממני.
יש לציים כי תחילה הפחד היה נראה כמו עניין של גיל, אך הפך לקיצוניות חמורה.
גם בכתיבת שורות אלו היא עליי ממש בכתה שלא אברח לה.
מה עושים?
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה קיצונית
סמדר ריינר18/05/2010שלום לך,
נשמע לי שהמצב חמור כרגע וקיצוני. יכול להיות שסופר העצמאות שלה לא הייתה אמיתית אלא מסיבות של ריצוי, או סיבות אחרות, וכרגע זה לא מחזיק מעמד. אני כן חושבת שיש קשר להריון, למרות שלדעתך היא ערוכה, כי אין דבר כזה להיות ערוך לגמרי לדברים כאלה, אבל זה לא ההסבר היחיד לכל מה שקורה. אני ממליצה לכם לפנות לטיפול שכולל גם הדרכת הורים או טיפול דיאדי, כדי לראות איך אפשר לעזור לה ולכם להכיל את עצמה ואת הפחדים שלה טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך, על אילו הדרכות
אמא18/05/2010תודה לתשובתך המהירה.
על אילו הדרכות מדובר, בנושא פחדים או הריון? והיכן אוכל לעשות אותם (אני גרה באזור השרון).
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר18/05/2010שלום לך,
את לא צריכה לדעתי לחפש לפי נושא של הריון וחרדה, אלא לפי פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם הגיל הרך. את יכולה לברר דרך קופת החולים שלך לגבי טיפול ריגשי במכון להתפתחות הילד מטעמם, או להיוועץ עם הגננת או מכרים לגבי אנשי מקצוע מתאימים מהאיזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)