עונש לילד ותוצאותיו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עונש לילד ותוצאותיו
    ברוכה
    18/05/2010

אחייני בן ה- 4 וחצי מקבל באופן קבוע עונשים כדרך חינוך על התנהגותו הבלתי הולמת.
    (מכות לאחיו הקטן, השתוללות וכו') התוצאות לא מאחרות לבוא והוא "לא אוהב את אבא" "לא רוצה שאבא יהיה איתנו" וכדומה.
    לצערי, הוריו לא מוכנים לשנות את שיטת החינוך הנוקשה.
    החשש שלי כאדם מהצד שהוא יגדל להיות קשה יותר, "מופרע", וימשיך להסתובב עם "אבא לא אוהב אותי בוודאות" עוד שנים ארוכות.
    לי אין אפשרות בכלל להתערב, משום כך זה קשה יותר וכואב.
    מה ניתן לעשות במקרה כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עונש לילד ותוצאותיו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עונש לילד ותוצאותיו

סמדר ריינר
    18/05/2010

שלום לך,
    באופן כללי אני באמת לא בעד עונשים, אני חושבת שברוב המקרים הם לא יעילים (עובדה שאת מציינת שהם נותנים אותם באופן קבוע, סימן שזה לא עוזר...) וגם משפילים את הילד.
    זה באמת חוסר אונים, ומאחר ואת לא ההורה כאן, אין הרבה מה לעשות. הדבר היחיד שאולי ניתן לעשות, הוא להרפות מהביקורת כלפי ההורים, או מנימה של "הטפה" בנודע לנזק שנגרם לילד, כי ברור שהם לא רואים את זאת ולא מאמינים בכך, אלא לנסות לדבר אל האינטרס שלהם, ולהצביע על עניין התועלת - זה פשוט לא עוזר, ואולי כדאי ללכת לקבל ייעוץ כדי למצוא דרך אפקטיבית יותר למנוע מהילד השתוללויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו