שאלה דחופה לגביי מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה לגביי מוות
    שירה
    27/10/2007

שלום,
    יש לי בן כמעט בן 4 והיום נפטר סבא של בעלי, אני מדגישה שזה סבא של בעלי ולא סבא של בני.
    שאלתי היא האם לשתף את הבן שלי ולספר לו ואם כן - מה אומרים ומה מסבירים.
    יש לי ילד מאוד חכם ופיקח ויש לו שאלות נוקבות לגבי דברים רבים ולכן אני חוששת ממידת ההתעמקות שתהיה לו בנושא ומשאלות שלא אדע כיצד לענות עליהן. התייעצתי עם הגננת שלו והיא זו שאמרה לי שלקחת בחשבון שאם אני מספרת לו אני אוצף בשאלות רבות וחכמות...
    את הסבא הזה הוא כמובן מכיר, אבל אנחנו נפגשים איתו אולי 3 או 4 פעמים בשנה כך שהוא לא מכיר אותו ל בסיס יומיומי. אבל מה אם בעתיד ישאל על אותו סבא.... ואז מה נגיד?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה לגביי מוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוות

שרון באומל
    28/10/2007

שלום שירה
    בניגוד לגננת, אני מציעה ליידע את בנך בעובדת המוות. ראשית, אני מאמינה שהוא יחוש במשהו שמתרחש בבית, או בעולמו הפנימי של בעלך. שנית, כפי שאמרת, יש לו קשר מסויים עם הסבא, ומתישהו הוא ישאל מדוע לא ביקרתם אותו הרבה זמן. אני חושבת שאם תדברו עימו עכשיו ולא תסתירו זאת ממנו, החרדה מפני המוות לא תהפוך מסתורית ומסוכנת כ"כ.
    לגבי מה לומר - זה מאוד תלוי בכם. אני מציעה לומר משהו פשוט וברור, וקצת מרוכך. למשל: שאנשים שחיו הרבה מאוד שנים והם כבר מאוד זקנים, וכבר לא שומעים ורואים טוב וכבר קשה להם ללכת, אז הם מתים. לגבי היכן הוא יהיה לאחר שימות: אני מציעה לכם לחשוב על כך ביחד. יש הורים שאוהבים לומר משהו על המשכיות לאחר המוות, ושי הורים שלא. זה תלוי בכם. אני לא חושבת שיש מה לפחד מהשאלות. קחי בחשבון שגילו של בנך הוא גיל בו מתחילים להבין את מחזוריות החיים, והוא יתעניין במוות בכל מקרה. להתחיל דווקא במקרה מרוחק יותר - זו יכולה להיות התחלה יותר קלה עבור בנך.
    אני משתתפת בצערכם ומקווה שתתמודדו עם זה בצורה הטובה ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו