מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן זקוניםי19/05/2010
אני אמא לאבעה ילדים מקסימים.גילאים 12 10 6 ו אוטוטו 3.
שלושת הגדולים הודות להשקעה מרובה גדלים ומצליחים תלמידים טובים רגועים שלווים ומלאי ביטחון עצמי.אני משקיעה נבהם המון ונותנת את כל כולי רק בשבילם.הקטן שלנו מפונק,בלגניסט, לא רגוע ,הכל בצעקות , ומדבר מילים לא נעימות בכלל.יש לו קליטה מצוינת ולצערי מילים לא נעימות הוא קולט מהר ומכל מיני.הוא חכם נבון ונגמל מהכל מוצץ וטיטול כבר בגיל שנתיים,הוא מדבר ומספר וממש מקסים.בגן הגננת אומרת שהוא רגוע ומדבר יפה ולא מרביץ ולא משתמש במילים לא נעמיות.יש לי הרגשה שרק בבית הוא מרשה לעצמו ויודע שזה מכעיס אותנו.זה גורם לאוירה לא נעימה בבית הוא מציק לגדלים ממנו ו"מברך" .איך עוצרים אותו? אני רוצה שיירגע ויקשיב ולא מה שמותר יהפוך לאסור ולא מה שאסור יהפוך למותר,ויענה לבקשתנו. כמו שאחיו הגדולים היו.גם לחברים בגן שעשועים הוא מרביץ וללא סיבה בכלל......כשהוא איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זקונים
סמדר ריינר19/05/2010שלום לך,
נראה שהקטן הזה פוגע בדימוי מאוד בדימוי שלך כאמא - הנה הצלחת לגדל שלושה ילדים כל כך מוצלחים ומחונכים, איך הוא מעיז לקלקל את לך את השורה?
יכול להיות שהוא קלט שזה כל כך מכעיס ופוגע, וכך הוא מבטיח לעצמו תשומת לב כל הזמן, אי אפשר לפספס את זה, זה נותן לו מקום ייחודי, הוא מקורי, כזה עוד לא היה לך.
קשה מאוד למצוא מקום ייחודי בין 4 ילדים שכל אחד מהם תפס כבר נישה וכולם כל כך טובים ומוצלחים וגאווה לאמא שלהם.
קודם כל כדאי לך לעשות עבודה פנימית עם עצמך ולבדוק למה את לוקחת כל כך ברצינות ילד פחות מבן 3 שמקלל. לא כל פעם צריך לעשות מזה סיפור ודרמה. הוא יודע שזה אסור, זה לא שתזניחי את חובתך החינוכית, המוסרית והלאומית אם לא תגידי לו כל פעם שזה לא יפה. הוא יודע.
עכשיו תנסי לחשוב מה עוד מיוחד בילד הזה יחסית לילדים האחרים, וסביב מה כדאי לתת לו תשומת לב באופן שישמור על הייחודיות שלו חוץ מהקללות. אולי זה משהו בכיוון של התעוזה שלו באמת, אבל לאו דווקא בהכרח קללות - אולי יכולות גופניות יוצאות דופן, אולי אומץ לנסות דברים חדשים, אהבה מיוחדת לחיות וכו'. תנסי לתת שם חיזוקים, ולהתרגש כמה שפחות מהקללות. כשהוא מרביץ, כמובן צריך להפסיק את זה מיד, בטון ברור ותקיף, וגם פיזית אם יש צורך, אבל לא לפצוח בנאומים חוצבי להבות ולקיים על כך דיון, לשאול אותו ואת ריבון עולם למה כולם כל כך יודעים להתנהג חוץ ממנו ולמה הוא לא לוקח מהם דוגמה (סתם אני מגזימה קצת לצורך ההמחשה...) אלא לעבור נושא באלגנטיות ולאפשר לו לקחת מקום באופן יותר חיובי.
לסיכום - להקטין את הלהבה והדרמה סביב ההתנהגויות שלא נעימות לך ולחזק התנהגויות אחרות שייחודיות לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)