מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גן חדשמיכל28/10/2007
בתי, בת 3 וחצי, התחילה ללכת לגן חדש, זהו גן עירוני (קודם לכן הייתה בגן פרטי) שממנו היא ממשיכה לצהרון. השבועיים-שלושה הראשונים היו נהדרים - היא הלכה בשמחה, וחזרה בשמחה וככלל נהנתה בשתי המסגרות.
קצת אחרי החגים, בדיוק אחרי חופש של שבוע באילת התחילו קשיים רבים בהליכה לגן ולצהרון. אני חייב לציין שבדיוק באותו זמן גם התחילה לעבוד אצלנו בבית המטפלת הישנה שלה (הפעם כמטפלת של הבת הקטנה, בת 3 חודשים). עוד שינוי שיכול להיות קשור, שהיא גם החליטה לוותר על המוצצים שלה (שהיו חלק מאוד מרכזי בחיים שלה) וזרקה ואתם לפח - למעט אחד שאיתו היא ישנה.
בשבועיים האחרונים (למעשה, אני יודע בדיוק מאיזה יום), ההליכה לגן ולצהרון נהייתה לה מאוד קשה - היא הולכת עצובה מאוד לגן, מתקשה להפרד, מבקשת מאיתנו להבטיח כל בוקר עשרות פעמים שנבוא לקחת אותה ראשונה מהצהרון והכי חשוב - זה שהיא חזרה להרטיב במיטה.
כששאלנו שאלות ספציפיות אז היא אומרת לנו שהיא רוצה להיות רק איתנו בבית, שכל הילדים בגן (גם החדשים וגם החברים הישנים מהגן הקודם) מציקים לה ומרביצים לה, לפעמים היא אומרת לנו שהיא מתגעגעת לגננת ולפעמים היא אומרת לנו שהיא לא אוהבת אותה כי היא מבקשת ממנה לסדר את הצעצועים.
בינתיים, כניסיון לעזור לה בקשיים הרשנו לה לחזור ולהיות עם מוצץ גם בגן, היא בחרה בובה שתעזור לה להיות בגן והמטפלות בגן ובצהרון נותנות לה יותר יחס ותשומת לב.
למרות הכל, הקשיים נמשכים, מזה שבועיים, ולא נראה כי ישנה מגמת שיפור. האם מדובר בקשיי הסתגלות רגילים, האם הילדה מבטאת מצוקה אמיתית וכנה, האם הפתרון זה להוציא אותה מהגן או מהצהרון ?
תודה, רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
שרון באומל02/11/2007שלום רן.
נשמע לי שביתכם מגיבה לחזרתה של המטפלת הביתה, וכן לגן החדש ולהתאקלמות. הייתי מנסה לומר משהו בנוסח: "שדמתי לב שמאז שהמטפלת חזרה אלינו, יותר קשה לך ללכת לגן, ואת מעדיפה להישאר בבית. יכול להיות שאת מתגעגעת אליה וזוכרת איזה כייף היה לכם ביחד". הידיעה שלה שאתם מבינים את המתחולל בעולמה הרגשי תקל עליה מאוד.
אני חושבת שכל מה שעשיתם לגבי ההתאקלמות חזרה לגן הוא מצויין ונכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)