התפתחות- מקווה לקבל עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • התפתחות- מקווה לקבל עזרה
    ענבר
    21/05/2010

    שלום רב, מקווה שתוכלו לעזור לי להבין כמה דברים שדעתי נתונה בהם בתקופה האחרונה: יש לי ילדה בת שלוש ו - 3 חודשים, מקסימה, חכמה מאוד, תקשורתית, אהובה בגן, בעלת דמיון מפותח, קוראת כבר מילים, בעלת זיכרון מצוין, אחראית מאוד (מזכירה לי לקחת תיק, ארנק וכו'..למרות שאני בעצמי תמיד זוכרת) ילדונת מיוחדת מאוד. לפני שנה וחצי נולד לה אח. קבלתו היתה קשה מאוד. היא סירבה בכל תוקף להיות במחיצתו והקנאה היתה גדולה. זה היה צפוי ולא הופתעתי מהמשבר ההגיוני. לאט לאט החלה הקירבה וכיום ניתן לומר שהם משחקים יחד והיא אפילו שואלת איפה הוא כשהוא לא בבית (אם הוא אצל סבתא למשל) ונותנת לו צעצועים אם הוא בוכה וכו'. היא נהנית לשחק איתו כך עושה הרושם. אבל - לעיתים יש אצלה צעקות היסטריות של: "הוא לוקח לי!!! הוא לוקח לי!!!" ולא תמיד הוא בסביבה אלא רק עולה במדרגות לכיוון החדרים, היא יכולה להגיב בצורה חריפה מאוד ודרמטית, היא אינה בוכה אך בהחלט יכולה לצעוק צעקות מבוהלות הקשורות למשהו שמתנהל שלא כפי שהיא תיכננה. בגן אוהבים אותה מאוד ואין שום דבר ממה שאני כותבת כאן, רק בגינה או בבית כשאחיה נמצא לידה היא יכולה להגיב בצורה חריפה על דבר שהוא אינו נורא כלל (בעיניי לפחות..). אתמול בגינה היא באה עם העגלה שלה, בזמן ששיחקה והתגלשה ילד אחר בא ולקח את העגלה, אחיה היה בכלל בנדנדה. ברגע שהיא קלטה את הילד האחר עם העגלה נכנסה להיסטריה של צעקות: "העגלה שלי!! הוא לקח לי!!" ממש התביישתי...כל ההורים בגינה הביטו מי זאת הילדה ההיסטרית הזאת. לכי תסבירי להם שגם אני נדהמתי מהתגובה ושפשוט לא הבנתי מאיפה זה בא לי. חשוב לציין שהיא ילדה מאוד מאוד מסודרת וחשוב לה מאוד שהדברים יתנהלו בסדר שלה, בעיקר כשמדובר בצעצועים. למשל היא לא תעלה לישון אם היא לא שמה את הבובה במקום שלה ואם היא הכינה ארוחת ערב לבובות ואני רוצה לעזור לה לסדר בחזרה את הצלחות היא לא תיתן לי ותחזיר את הצלחות ליד הבובות ואז שוב תאסוף אותן בעצמה למקום. אני מכירה את ההפרעה OCD אצל מבוגרים ואני תוהה לעצמי האם מה שקורה אצלה (כמובן בנקודות מסויימות ובסה"כ השוטף זה לא ככה) הוא שגרתי ומוכר אצל ילדים בגיל הזה או שמא מתפתחת כאן הפרעה אובססיבית קומפולסיבית.
    כיצד להתנהג ברגע בו יש צעקות היסטריות כאלה בעניין "לקחו לי"? אני מנסה ברוגע להסביר שהילד הנחמד תיכף מחזיר את העגלה, הוא לא לוקח את העגלה אלא רק רצה לשחק איתה קצת והנה הוא מחזיר לה ושהעגלה שלה. האם הגישה הזו תניב פירות לאורך זמן? האם עליי לנהוג אחרת??

    אשמח להכוונה.
    תודה תודה.
    לילך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות- מקווה לקבל עזרה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לא ברור

    סמדר ריינר
    21/05/2010

    שלום לילך,
    אני מודה שלא הבנתי את העניין עם העגלה. לי זה נשמע ברור שאם ילדה באה עם צעצוע שלה, וילד זר בא ולוקח לה אותו בלי לבקש רשות, היא תתקומם ותצעק. מאיפה היא יכולה לדעת שהוא רק משחק והוא יחזיר, וגם בשביל לשחק הוא אמור לבקש ממנה רשות, זה באמת שלה.
    יכול להיות שההיסטריה שלה נובעת מכך שלא ברור לה שיש מי ששומר עליה ועל הדברים שלה, ואפשר ומקובל לקחת לה דברים בלי רשות? סתם השערה שלי, אולי ממש מוטעית, אולי לא הבנתי משהו בסיסי בתאור שלך, אשמח אם תסבירי לי שוב.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו