הבהרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבהרה
    ענבר
    21/05/2010

הי ותודה, ראשית, על תשובתך. שנית, ביררתי טוב טוב עם בעלי מה קרה בגינה, אני לא הייתי ברגע שזה קרה, בעלי אמר שאין שום מצב שהבת הבינה שהעגלה נשארת בגינה, שהילדים שיחקו עם הצעצועים של כולם ושהוא היה זה שהזכיר לה לקחת את העגלה לפני שהולכים ואז היא החלה לצעוק. ברור שתמיד יש מצב שהיא הבינה משהו אחר ואם אני חושבת על זה רגע אז בעלי מאוד בשאנטי ויכול להיות שיש משהו שהוא לא קלט בזמן. יש דבר נוסף שיש ביני ובין בעלי חילוקי דעות: האם מתנה שהבת מקבלת היא בהגדרה "רק שלה" ומותר לה לקחת אותה מהיד של הבן הקטן בכל רגע נתון? ודבר שני: בעלי חושב שמותר לכל אחד מהילדים להיכנס מתי שבא לו לחדר של ילד אחר וזאת מכיוון שהילדה רק בת שלוש ועדיין אין לה מילה בנושא. בעלי ברגע זה מדגיש ואומר לאחר ששומע מה אני כותבת כי הוא עושה זאת רק מכיוון שמבחינתה של הבת אסור לבן לעולם להיכנס לחדר שלה וברגע שהוא נכנס היא בהיסטריה שיגע לה בדברים.
    אשמח להכוונה בנושא.

לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבהרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

סמדר ריינר
    21/05/2010

שלום לילך,
    אני שוב מודה שעדיין לא ברור לי לגמרי. נדמה לי, שמה שקורה שנוצר מעגל סגור - ככל שהילדה לא רוצה שיגעו לה, יש בבית מדיניות שלא ייתכן שהיא תמנע ממישהו לגעת לה, ואז מייצרים מצב שמותר להיכנס אליה לחדר ולשחק לה במתנות, ואז היא עוד יותר היסטרית ואז עוד יותר מתנגדים לה וכו'.
    כרגע נשמע שהילדה בחרדה, ונמצאת בדריכות מתמדת כדי לשמור על הדברים שלה. יכול להיות שצריך למצוא את קו האמצע, כלומר איך היא יכולה לשמור על הדברים שחשובים לה - לסגור את הדלת בחדר, לבחור משחקים ומתנות וכו' שהם רק שלה, ולבחור דברים שהיא מוכנה ורוצה להתחלק עם אחיה הקטן, ואולי אפילו להציע לו מיוזמתה. אם היא לא מעוניינת בזה, אז לא להכריח כרגע, אולי להציע את זה שוב בשלב יותר מאוחר.
    כרגע, המצב שהיא מרגישה שאין לה שליטה על הדברים שלה מביא אותה לחרדה קיומית, זה לא מחוסר נדיבות, אלא היא זקוקה לזה באמת, ולא הייתי מאתגרת את זה אלא מחזירה לה את השליטה. לאחר שתוחזר לה השליטה והיא תרגע, אפשר יהיה לבדוק שוב, איך אפשר לחלוק ברשותה (!) את מה שיש לה. כמובן שגם היא צריכה לכבד את מה ששייך לאחיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו