מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה ביישנית וסגורה בת חמש וחצירוני22/05/2010
שלום רב
יש לי ילדה בת חמש וחצי הגננת שלה המליצה לא להעביר אותה לכיתה א' כי לדעתה אינה מוכנה ריגשית, ביתי זה 3 שנים עם אותה גננת (גן צעירים וחובה) , האם כדאי להשאיר אותה שנה רביעית עם אותה גננת או מומלץ להעביר אותה לגן חדש, יש לציין שקשה לה להכיר חברים כי היא ביישנית וסגורה אך רוכשת חברים עם הזמן וחביבה על חבריה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להעלות לכיתה א'?
ליאת גרוס22/05/2010שלום רוני
בכל גן יש פסיכולוגית חינוכית של המועצה/עירייה המשרתת את הגן ותפקידה לסייע בדיוק בהחלטות כאלה. בקשי ממנה לערוך הערכה/אבחון שייסעו בהחלטה. התייעצי איתה אחרי אחרי שתראה את הילדה. שאלי את עצמך האם גם לדעתך אינה בשלה רגשית? אם כן, נסי לבגר אותה ע"י התייחסות אליה כבוגרת יותר תוך מתן זכויות, חובות ודרישות בהתאם לגילה. את יכולה לקבל מספר פגישות הדרכת הורים כיצד לקדם את בשלותנ הרגשית. בקשי זאת מפסיכולוגית הגן או פני באופן פרטי. אם הילדה ביישנית סגורה וחסרת ביטחון צריך לבחון את הסיבה ולנסות לחזק אותה.
אם הילדה ילידת ספטמבר עד דצמבר, אולי כדאי באמת להשאירה. אם היא גדולה מכך, ואין לה קשיים בתחום הקוגנטיבי, הייתי חושבת שוב.
בכל מקרהף אני מסכימה שלא נכון שתסתמכי על דברי הגננת בלבד. לגננות שונות "אני מאמין" שונה בנושא השארת שנה נוספת וההחלטה שלך צריכה להיות מושפעת מהמלצתה אך לא רק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)