ילדה ביישנית וסגורה בת חמש וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה ביישנית וסגורה בת חמש וחצי
    רוני
    22/05/2010

שלום רב
    יש לי ילדה בת חמש וחצי הגננת שלה המליצה לא להעביר אותה לכיתה א' כי לדעתה אינה מוכנה ריגשית, ביתי זה 3 שנים עם אותה גננת (גן צעירים וחובה) , האם כדאי להשאיר אותה שנה רביעית עם אותה גננת או מומלץ להעביר אותה לגן חדש, יש לציין שקשה לה להכיר חברים כי היא ביישנית וסגורה אך רוכשת חברים עם הזמן וחביבה על חבריה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להעלות לכיתה א'?

ליאת גרוס
    22/05/2010

שלום רוני
    בכל גן יש פסיכולוגית חינוכית של המועצה/עירייה המשרתת את הגן ותפקידה לסייע בדיוק בהחלטות כאלה. בקשי ממנה לערוך הערכה/אבחון שייסעו בהחלטה. התייעצי איתה אחרי אחרי שתראה את הילדה. שאלי את עצמך האם גם לדעתך אינה בשלה רגשית? אם כן, נסי לבגר אותה ע"י התייחסות אליה כבוגרת יותר תוך מתן זכויות, חובות ודרישות בהתאם לגילה. את יכולה לקבל מספר פגישות הדרכת הורים כיצד לקדם את בשלותנ הרגשית. בקשי זאת מפסיכולוגית הגן או פני באופן פרטי. אם הילדה ביישנית סגורה וחסרת ביטחון צריך לבחון את הסיבה ולנסות לחזק אותה.
    אם הילדה ילידת ספטמבר עד דצמבר, אולי כדאי באמת להשאירה. אם היא גדולה מכך, ואין לה קשיים בתחום הקוגנטיבי, הייתי חושבת שוב.
    בכל מקרהף אני מסכימה שלא נכון שתסתמכי על דברי הגננת בלבד. לגננות שונות "אני מאמין" שונה בנושא השארת שנה נוספת וההחלטה שלך צריכה להיות מושפעת מהמלצתה אך לא רק.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו