מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ועוד דברענבר22/05/2010
תודה שוב סמדר על תשובתך. אני נוטה להסכים איתך במאה אחוז. דעי לך שבסה"כ בבית אנחנו דוגלים בשיטת "מי שלוקח ראשון" למעט מתנות שהיא קיבלה למשל ליום הולדתה שהן שלה. מזה זמן רב אנחנו מקפידים על העניין ועל זה שהדברים יהיו כמה שיותר פייר, יש מצב שלפני חצי שנה ברגע שהבן החל ללכת ולהתנייד יותר ולטפס על ספות אולי אז פיספסנו כמה דברים ומאז היא בחרדה?? למרות שעכשיו הכל בסדר? חשוב גם לציין שיש שעות שהם משחקים יחד והכל יפה וטוב. זכור לי למשל פעם אחת שהיא בנתה מגדל גבוה ובעלי חזר עם הבן מהגינה, לפני כ - 5 חודשים, והוא נכנס וישר הלך למגדל והרס אותו והיא נכנסה ממש לבכי וצעקות. כעסתי מאוד על בעלי ואמרתי לו שזה לא בסדר. ואז הוא ניגש ואמר לה שהוא יעזור לה לבנות מגדל חדש ושהקטנצ'יק לא יתקרב יותר. הוא מקשיב ולומד אבל אני מאמינה שבימים שאני איננה ועובדת למשל והוא איתם אז יש פיספוסים שלא מרוע כמובן.
אנחנו נשים לב יותר ונאמץ את הצעתך.
דבר נוסף שלא ענית לי עליו הוא מה הגישה בנוגע לחדר של הילדה? מה הגישה בעניין חדרים באופן כללי? אם היא דורשת שלא יכנסו לה לחדר בגיל הזה (רק בנוגע לאחיה היא דורשת את זה) האם זו בקשה לגיטימית גם אם הוא רק נכנס ולא נוגע בשום דבר? (ברור שבגילו אין כזה דבר לא לגעת אבל נניח בעוד חצי שנה או במקרה אם נכנס והתיישב עם צעצוע שלו ולא נוגע בכלום).
אשמח לתשובתך בנושא.
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
סמדר ריינר22/05/2010שלום לילך,
אל תיקחו עליכם אשמה רבה מדי למה שהתפספס, בודאי שמתפספס לפעמים, אתם משפחה עם ילדים קטנים, לא בית מרקחת. מה שחשוב הוא לא אם התפספס או לא, אלא שאם קרה והטריטוריה של הילדה קופחה, לתת לזה את ההכרה, להגיד את צודקת, הוא לקח לך וזה שלך, בואי נראה איך אפשר לשמור בפעם הבאה יותר טוב. (וגם ליישם כמובן). אני חושבת שמותר לה לבקש שאחיה לא ייכנס לחדר, אם כי זה קצת מרחיק לכת לפעמים, כי בטח לפעמים היא דווקא רוצה שייכנס, ויש ביניהם רגעים יפים ונחמדים, שבהם הם חולקים בכל זאת. הייתי מציעה לה לבחור מה מהדברים שלה בחדר חשוב לה שהוא לא ייגע, והייתי ממקמת אותם אולי גבוה יותר, או קונה לה תיבה גדולה לצעצועים שאפשר לסגור בלי שהוא יפתח וכו'. אני חושבת שאם תיתנו לה ההכרה שיש מקום שהוא שלה בעולם ואסור לגעת בו בלי שליטתה, תירגע הדרישה הגורפת לאסור עליו להיכנס לחדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא ביחד?
שולה25/05/2010יש לי שני ילדים טיפה יותר גדולים משלך - מגיל 4 חודשים הם שניהם ישנים ביחד באותו החדר, הם משחקים כמעט כל ערב אחד עם השני - כל אחד במיטתו.
עד שהגדול/ה לא דורש לעבור לחדר משלו לא רואה סיבה למה צריך להפריד ביניהם לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)