ילדה בת4, בכי הסטרי על כל "לא"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת4, בכי הסטרי על כל "לא"
    א
    22/05/2010

שלום,
    יש לי שתי בנות הגדולה בת 7 (כיתה א) והקטנה בת 4 (טרום טרום חובה).
    הקטנה גודלה ע"י אשתי עד גיל שנתיים, עד שאשתי יצאה לעבוד, ומאז היא פעוטון ולאחר גן.
    מאחר והקטנה היא ילדה עם חיוך כובש, ההתייחסות לכל מה שביקשה נענתה במקום עד גיל שנתיים.
    בשנה האחרונה אנו סובלים מבכי ארוך (יכול להגיע לשעה) ומתיש על כל "לא" שאנו אומרים לבקשותיה.
    אחותה הגדולה מאוד סובלת מהבכי ובעימותים בינהן לרוב היא מוותרת העיקר לא לשמוע אותה בוכה. כמובן שהסברנו לגדולה שאסור לוותר אבל בשביל שקט היא מוותרת.
    בהתחלה גם אנחנו ויתרנו לאחר כמה דקות בכי, בחצי שנה האחרונה אנחנו במלחמה רק על הדברים הבאמת חשובים שאנו מעונינים שייתבצעו.
    כל דרך שניסינו, לזכות במדבקה על התנהגות טובה, וקנית מתנה, עונשים, לא הצלחנו לשנות ההרגל המתיש.
    נקודה חשובה נוספת מאז שאשתי יצאה לעבוד אני מטפל בבנות בבוקר מפזר בגנים, אשתי אוספת ובערב אנו מתפקדים ביחד כצוות. הילדות לא מעונינות שאני אטפל בהם בכלל דבר המקשה על אשתי..

מקווה שיש פיתרון כלשהוא למלחמה המתישה הזו...
    אנא עזרתך,
    בברכה,
    א.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבולות

סמדר ריינר
    22/05/2010

שלום לך,
    לא הבנתי מה זאת אומרת שהילדות לא מעוניינות שאתה תטפל בהם וזה מעיק על אישתך? מי שואל אותן? נראה לי שהתשובה לכל השאלות שלך נעוצה בכך שאתם כנראה נלחמים המון אבל לא מספיק אסרטיביים. אחרת בכלל לא היה עולה העניין של מי הבנות מעדיפות או לא, זו החלטה שלכם, הן לא קובעות. מאופן ניסוח השאלה אני מבינה שאם רוצות שאישתך תטפל אז זה מה שקורה ואז זה מעיק עליה. אם זה כך אז רע מאוד.
    כנ"ל לגבי הבכי המתיש של הילדה, אם תהיו עיקביים וברורים הבכי לא יעזור לה והוא ייפסק. אם הבכי לא נפסק כנראה שהיא משיגה באמצעותו דברים, לא רק מביתכם הגדולה, אלא גם ממכם. פשוט תתעלמו כל פעם שזה קורה. תתנו התייחסות רק כשהיא מבקשת יפה, וגם אז מותר להגיד לא ולעמוד בו. אין כאן פיתרון קסם אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו