חברים בגיל 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברים בגיל 5
    אמא
    22/05/2010

בני בן 5 עולה לגן חובה.
    מתחבר בקלות עם ילדים ויש לו חברים טובים וקבועים בגן.

אני מתקשה לייצר לו שגרה של מפגשים עם חברים בשעות אחר הצהריים.
    גם כי אני מגיעה מאוחר מהעבודה
    ובעיקר כי אני לא מתחברת עם האמהות של הילדים שהוא משחק איתם בגן

אני בפירוש לא רואה אצלו בעיה חברתית, ופה ושם הוא מוזמן ואנחנו מזמינים.
    מצד שני יש אירועים שהילדים יוצאים יחד עם ההורים לכל מיני פעיליויות אחרי הצהריים והוא מתבאס שלא משתתף בזה.

עד כמה הדבר הזה עלול לפגוע בו?
    האם אני צריכה בכוח להתחבר לקליקות של האמהות שהקשר איתן מעיק עלי או שהוא יסתדר גם בלי זה?

אני רואה שיש ילדים שהאמהות מפגישות אותם כמעט בכוח ובלי סוף - הילדים עמצם נראים לי לא מתאימים ביניהם בכלל ולא נראה לי שללא הדחיפה של ההורים היו משחקים יחד.

נדמה לי שגיל 5 זה עדיין גיל שההורים צריכים גם להתחבר ביניהם כי פעילויות רבות נעשות בתיווך שלנו. באיזה גיל ההורים פחות משמעותיים בקשרים החברתיים של הילדים?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברים בגיל 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברים בגיל 5

ליאת גרוס
    22/05/2010

שלום לך
    חברים בגיל 5 זה חשוב. גם בגן וגם אחה"צ. לא צריך ללחוץ על ילד להיפגש עם חברים ולא צריך לקבוע לו עם מי לשחק. יחד עם זאת כן צריך להסיע, לארח וכן קצת להתחנף לאימהות. לדעתי בגיל זה כבר לא חייבים להישאר עם הילד. אפשר לבוא לאסוף אחרי שעה-שעה וחצי. את יכולה אולי לתאם עם אחת האימהות שתאסוף גם את שלך מהגן ושאת תגיעי לאסוף מאוחר יותר. ביום שבו את חוזרת מוקדם תעשו ההפך ואת תארחי. את לא חייבת להתחבר לקליקות אם לא בא לך, אבל נסי ליצור קשר קרוב יותר עם אימהות של שניים מחבריו הקרובים. תזמיני לקפה עפ הילד שלה אחה"צ.
    גיל 7 הם כבר די עצמאיים והולכים לבד (אם זה קרוב). תחזיקי מעמד בינתיים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו