חוסר בשלות רגשית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר בשלות רגשית
    ליטל
    22/05/2010

שלום רב,

בני בן 3 ו-7 חודשים. מטופל במכון להתפתחות הילד בשל קשיים מוטוריים קלים ומתקדם יפה. מה שמטריד אותי זו הבעיה הרגשית. בהתייעצות עם מספר אנשי מקצוע, כולל נוירולוג נאמר לי שיש לו חוסר בשלות רגשית ואני מאוד מסכימה. ההתנהגות שלו אינה תואמת את גילו. השאלה היא אם פסיכולוג/ית התפתחותי/ת יכול/ה לעזור לנו בזה?

לתשובתך אודה,
    ליטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בשלות רגשית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר בשלות רגשית

ליאת גרוס
    22/05/2010

שלום ליטל

חוסר בשלות רגשית יכול להיות קשור לצורך מולד בזמן רב יותר על מנת להתפתח רגשית, אך סביר שגם לכם להורים יש חלק בכך. חשוב להתייחס לילד על פי גילו. לדרוש ממנו דברים שמסוגל לעשות בעצמו, להתייחס אליו תוך ציפייה לדחיית סיפוקים מותאמת לגילו ולמידת עצמאות תואמת לגילו. על מנת שיהפך לכזה צריך להתנהג אליו ככה. פינוק יתר יוצר תלות וחוסר בשלות. צריך למצוא את האיזון הנכון וככל שהילד גדל לשנות ולהתאים. זה לא פשוט ולאתמיד אפשר לעשות את זה לבד. כן, פסיכולוג התפתחותי יכול לעזור ונראה לי שגם פסיכולוג חינוכי. חשוב שהדגש יהיה עבודה אתכם ולא עבודה ישירה עם הילד.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו