בכי בחצר המשחקים הקשור לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי בחצר המשחקים הקשור לגן
    רחל ון קרפלד
    28/10/2007

שלום רב,
    נכדתי בת שנה וחמשה חודשים החלה לבקר השנה בפעוטון. היא הסתגלה יפה לפעילות בגן ואוהבת ללכת מידי בוקר. אך, עם התקרב הזמן לצאת החוצה לחצר היא מתחילה לבכות. היא אינה עוזבת את ברכי הגננת ובוכה כשהיא בחוץ. ישנן הפוגות אך כשהיא נזכרת שהיא בחוץ היא שוב בוכה. אני באתי לבקר אותה בחצר והיא נרגעה אך כאשר אינה רואה אותי פתאום היא מתחילה לבכות.

האם לבקר אותה באופן קבוע כשהיא בחוץ? כאשר אני עוזבת כשהם נכנסים היא בוכה מאד ומתקשה להפרד ממני.
    האם לא להוציא אותה לחצר אם היא מאד שמחה להשאר בחדר הגן?
    מה יש לעשות וממה נובעת ההתנהגות של נכדתי?
    הגננת אומרת שלא פגשה צורת התנהגות כזו של השתלבות יוצאת מן הכלל בגן וחוסר רצון להיות בחוץ במשך כל כך הרבה זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי בחצר

שרון באומל
    02/11/2007

שלום רחל
    נראה כי יש משהו בחצר אשר גורם מתח לנכדתך. אולי זה הגודל, המרחב הפתוח, אופי הפעילות השונה או כל דבר אחר. הייתי ממליצה בשלב זה לבקש מהגננת שנכדתך תישאר בתוך הגן בשעת חצר אם זה אפשרי. אם לא, הייתי ממליצה שהגננת תיקח את נכדתך בצמוד אליה בזמן חצר. למשל: אפשר להושיב אותה על אחת המטפלות עם משחק שקט. אפשר לנסות גם בשעות הפעילות בבית לעודד אותה לצאת לגן שעשועים, בו קיים דימיון לפעילות שיש בחצר הגן. נכדתך עוד קטנה, ואפשר לתת לה להתרגל לחצר בהדרגה.
    אני לא ממליצה על המשך ביקורייך בגן, כיוון שהם יעודדו את נכדתך להמשך התנהגות רגרסיבית. אם היא נמצאת בפעוטון, תני לצוות הגן להרגיל אותה בהדרגה ובלי לחץ לחצר בכוחות עצמם. לדעתי, אם את באה לבקר בשעת חצר, את משדרת לנכדתך שהיא לא יכולה להתמודד עם החצר לבד.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו