מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בכי בחצר המשחקים הקשור לגןרחל ון קרפלד28/10/2007
שלום רב,
נכדתי בת שנה וחמשה חודשים החלה לבקר השנה בפעוטון. היא הסתגלה יפה לפעילות בגן ואוהבת ללכת מידי בוקר. אך, עם התקרב הזמן לצאת החוצה לחצר היא מתחילה לבכות. היא אינה עוזבת את ברכי הגננת ובוכה כשהיא בחוץ. ישנן הפוגות אך כשהיא נזכרת שהיא בחוץ היא שוב בוכה. אני באתי לבקר אותה בחצר והיא נרגעה אך כאשר אינה רואה אותי פתאום היא מתחילה לבכות.
האם לבקר אותה באופן קבוע כשהיא בחוץ? כאשר אני עוזבת כשהם נכנסים היא בוכה מאד ומתקשה להפרד ממני.
האם לא להוציא אותה לחצר אם היא מאד שמחה להשאר בחדר הגן?
מה יש לעשות וממה נובעת ההתנהגות של נכדתי?
הגננת אומרת שלא פגשה צורת התנהגות כזו של השתלבות יוצאת מן הכלל בגן וחוסר רצון להיות בחוץ במשך כל כך הרבה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בחצר
שרון באומל02/11/2007שלום רחל
נראה כי יש משהו בחצר אשר גורם מתח לנכדתך. אולי זה הגודל, המרחב הפתוח, אופי הפעילות השונה או כל דבר אחר. הייתי ממליצה בשלב זה לבקש מהגננת שנכדתך תישאר בתוך הגן בשעת חצר אם זה אפשרי. אם לא, הייתי ממליצה שהגננת תיקח את נכדתך בצמוד אליה בזמן חצר. למשל: אפשר להושיב אותה על אחת המטפלות עם משחק שקט. אפשר לנסות גם בשעות הפעילות בבית לעודד אותה לצאת לגן שעשועים, בו קיים דימיון לפעילות שיש בחצר הגן. נכדתך עוד קטנה, ואפשר לתת לה להתרגל לחצר בהדרגה.
אני לא ממליצה על המשך ביקורייך בגן, כיוון שהם יעודדו את נכדתך להמשך התנהגות רגרסיבית. אם היא נמצאת בפעוטון, תני לצוות הגן להרגיל אותה בהדרגה ובלי לחץ לחצר בכוחות עצמם. לדעתי, אם את באה לבקר בשעת חצר, את משדרת לנכדתך שהיא לא יכולה להתמודד עם החצר לבד.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)