אי קיום הסדרי ראיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אי קיום הסדרי ראיה
    מיכל
    22/05/2010

התגרשתי לפני כשנתיים אני אימא לשני ילדים בני 8 ו- 6.
    לצערי האב אינו מקיים כלל את הסדרי הראיה.
    הילדים פגועים ממנו מאוד.
    לאחרונה הבן הגדול התחיל להזות כל מיני שיחות טלפון דמיוניות כאילו הוא משוחח עם אביו (מתי אתה בא לקחת אותנו? איפה אתה? וכיו"ב) הדבר מאוד מטריד אותי.
    גם בבית הספר כשהבן נשאל על הקשר עם אביו הוא נוטה לשקר ולומר שהאב כל הזמן לוקח אותם, לכשהוא נשאל על ידי מדוע הוא עושה זאת הוא הסביר לי שהוא לא רוצה שידעו שאבא שלו מנדה אותו ולא רוצה אותו.
    כמו כן הבן הצעיר בטוח שאבא שלו לא אוהב אותו ביום המשפחה הבן כתב ברכה הוא בה הוא כתב לו אבא אני מתגעגע אלייך אבא תאהב אותי. (אבל גם זה לא הזיז לאב).
    גם שיחות הטלפון שהאב מנהל עם הילדים הינם קצרות ביותר וריקות מכל תוכן.
    לי מאוד קשה עם המצב אני לא יודעת איך לשוחח עם הילדים על העניין מצד אחד יש בי את הילד הרע שרוצה באותו רגע להגיד לילדים אין מה לעשות זה אבא שלכם הוא חרא לא אכפת לו ממכם וכיו"ב ומצד שני יש את הילד הטוב שבי שמסביר להם שלמרות שאבא לא בא הוא אוהב אתכם
    אבל אני פוחדת שיגיע היום שהילדים יגדלו ויגלו את האמת ואז הכל יחזור אליי בבומרנג אחד גדול.
    למותר לציין שהאב כל הזמן חושב שאני מסיתה את הילדים נגדו וזה עוד יותר מרגיז אותי.
    אני שוקלת לקחת את הילדים לשיחות אצל פסיכולוג אולי בן אדם נטרלי ייכוון אותם ואותי כיצד לנהוג בעניין.
    אשמח לקבל את חוות דעתכם בעניין ולייעץ לי לאיזה פסיכולוג אני אמורה לקחת אותם.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי קיום הסדרי ראיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי קיום סדרי ראייה

סמדר ריינר
    23/05/2010

שלום מיכל,
    למה את חושבת שאם תגידי להם שאבא אוהב אותם זאת לא האמת? מאיפה את יודעת? ייתכן מאוד שהוא אכן אוהב אותם, כמובן שלא מצא דרך הולמת להראות זאת, והתנהגותו מאוד פוגעת. הורים שפוגעים בילדיהם מכל מיני סיבות הם לא בהכרח הורים שלא אוהבים. כולנו אנשים מאוד מורכבים, ויש לנו חלקים שאוהבים וחולקים שכועסים, חוששים, שונאים וכו' בו זמנית. בדיוק כמו שאצלך את מתארת יש "ילד טוב" ו"ילד רע" גם אצל אביו יש אני מניחה חלק שאוהב את הילדים שלו ומתגעגע אליהם, וחלק שמרגיש פגוע, כועס, חושש, חושד וכו' שלא מאפשר לו לקיים קשר תקין.
    לגבי פניה לטיפול, אכן מאוד מומלץ.
    את יכולה לפנות או לפסיכולוג קליני שעובד עם ילדים או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים. את יכולה לקבל המלצה דרך מכרים באיזור המגורים שלך, או פסיכולוג בית הספר. קחי בחשבון, שעל פי החוק, נדרשת הסכמה של האב כדי לטפל בילד. אם את לא מצליחה לקבל הסכמה זו מהגרוש שלך, את יכולה להתחיל בהדרכת הורים וטיפול עבורך, וייתכן שזה יהיה גם יותר יעיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו